AriseMedia laat mensen met een arbeidsbeperking werken met hun talent

AriseMedia uit Assen is een commercieel internetbureau waar het werk wordt gedaan door mensen met een vorm van autisme, of andere psychische problemen, maar ook aan  mensen die door een andere reden niet in een normale werkomgeving kunnen werken. “We zien dat deze mensen talenten hebben, vooral op het gebied van ICT en internet. Wij geven ze de juiste, gestructureerde omgeving en begeleiding zodat ze hun talenten kunnen gebruiken”, aldus Gert Timmerman, mede-eigenaar van AriseMedia.

AriseMedia is een internetbedrijf dat websites en webapplicaties maakt, van groot tot klein en van simpel tot complex. Naast de websites en webapplicaties ontwerpt AriseMedia ook logo’s, flyers, huisstijlen en ander drukwerk “puur omdat we dat ook leuk vinden en kunnen, maar de focus ligt vooral op websites en webapplicaties”.
AriseMedia is ontstaan uit een samenwerking tussen Alétho en CarpenterMedia, Alétho biedt ICT dagbesteding aan voor dezelfde doelgroep en is verantwoordelijk voor de begeleiding en de juiste werkomgeving. De meeste mensen komen binnen bij Alétho waar ze aan de slag gaan met een leertraject waardoor de deelnemers kunnen ontdekken wat ze leuk vinden en waar hun talent ligt. Van daaruit kunnen ze doorgroeien, om uiteindelijk opdrachten te gaan doen of te werken voor AriseMedia.

Door de inbreng van CarpenterMedia kan AriseMedia kwaliteit leveren dat vergelijkbaar is met andere commerciële bedrijven. “We beginnen bij de vraag van de klant en denken vanuit de doelgroep, daarna gaan we schetsen en ontwerpen en tenslotte programmeren en testen. Allemaal voor een product waar wij, de klant maar vooral de doelgroep van de klant blij van wordt”, aldus Gert Timmerman.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is en wordt steeds belangrijker, AriseMedia is een maatschappelijk verantwoord internetbureau, bedrijven die met AriseMedia samenwerken laten daarmee  zien dat ze MVO belangrijk vinden.

“Maar het allermooiste van AriseMedia is dat je werkt met mensen die je ziet opfleuren als ze aan echte projecten mogen werken, dat geeft enorme voldoening. De deelnemers zijn blij en de klant is blij, wat wil je nog meer?” besluit Gert Timmerman.

Meer informatie is te vinden op www.arisemedia.nl

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Unieke opleiding voor de echte paardenliefhebber Open Dag bij Terra MBO Hippische opleidingen

Reacties uitgeschakeld voor Unieke opleiding voor de echte paardenliefhebber Open Dag bij Terra MBO Hippische opleidingen

Twee lichamen aangetroffen in een woning aan de Eekhoornslag in de wijk Marsdijk in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Twee lichamen aangetroffen in een woning aan de Eekhoornslag in de wijk Marsdijk in Assen

Stef Bos geeft groots concert in Rotterdam Ahoy op 28 december 2021

Reacties uitgeschakeld voor Stef Bos geeft groots concert in Rotterdam Ahoy op 28 december 2021

Auto eindigt op kop in greppel langs A28 na ongeval

Reacties uitgeschakeld voor Auto eindigt op kop in greppel langs A28 na ongeval

blauwe klap industrieweg vrijdag open voor verkeer.

Reacties uitgeschakeld voor blauwe klap industrieweg vrijdag open voor verkeer.

Gemeente Assen en Voedselbank gaan nauw samenwerken

Reacties uitgeschakeld voor Gemeente Assen en Voedselbank gaan nauw samenwerken

Knuffel Poli bij Repair Café Assen

Reacties uitgeschakeld voor Knuffel Poli bij Repair Café Assen

Gewonde na botsing auto’s op de Europaweg-West/ Maria Montessoriweg in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Gewonde na botsing auto’s op de Europaweg-West/ Maria Montessoriweg in Assen

Online proefstuderen bij Drenthe College

Reacties uitgeschakeld voor Online proefstuderen bij Drenthe College

leave a comment

Create AccountLog In Your Account