vier jaar celstraf geëist tegen man die hond doodschiet en eigen huis in brand stak

Assen – Het in brand steken van een woning aan de Hertenlaan in Assen, verboden wapen bezit en het dood schieten van een hond moet een 54-jarige Assenaar een celstraf van vier jaar opleveren.

Dit eiste de officier van justitie voor de rechtbank in Assen. In een echtscheidingsproces was beslist dat de Assenaar op 14 februari 2015 de echtelijke woning uitgezet zou worden. Die ochtend stond de woning in brand. De brandweer had twintig minuten nodig om binnen te komen. De sloten waren uitgewisseld. De sleutels die de echtgenote nog had pasten niet meer op de deuren van de woning. De brandweer ontdekte dat er brand was gesticht in de garage en op de zolder.

De bewoner was verdwenen. Die werd een dag later in een nabijgelegen bos aangetroffen. De man was juist bezig met het maken van een vuurtje. Naast hem lag zijn doodgeschoten hond.

De Assenaar erkent het doodschieten van zijn hond. ‘Het was een angstbijtertje. En kon daarom beter worden gedood’, verklaarde de man. Wat betreft de brandstichting beriep hij zich op zijn zwijgrecht.

Tijdens de zitting ontkende de man de brandstichting.  Hij had de woning de avond daarvoor verlaten en tijdens hartje winter in het bos overnacht.

De officier hechtte hier geen geloof aan. De vrouw had eerder al de politie gebeld dat haar ex een wapen bezat en dreigde de woning in brand te steken. Tijdens een huisdoorzoeking werd alleen een luchtdrukwapen gevonden. De man verzweeg toen het semi automatische wapen.

De man vertelde de rechters dat hij de woning aan de Hertenlaan eigenhandig had verbouwd. ‘Elke steen heb ik in handen gehad.’ Hij vond het onrechtvaardig dat zijn ex de woning kreeg toegewezen. De officier vond het aannemelijker dat de Assenaar niet zonder slag of stoot de woning wilde opgeven. Hij zou tegen zijn ex-vrouw hebben geroepen: ‘Je bent met niets gekomen. Je zult met niets weggaan’.

De rechtbank doet 12 juni uitspraak.

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Personenauto door brand verwoest in de wijk Assen-Oost

Reacties uitgeschakeld voor Personenauto door brand verwoest in de wijk Assen-Oost

Seizoenafsluiting met Formido Finaleraces

Reacties uitgeschakeld voor Seizoenafsluiting met Formido Finaleraces

Asser Uitdaging laat wensen van ouderen uitkomen

Reacties uitgeschakeld voor Asser Uitdaging laat wensen van ouderen uitkomen

Brandje in flat in de wijk Assen – Oost

Reacties uitgeschakeld voor Brandje in flat in de wijk Assen – Oost

Autobrand Norgervaart Huis ter heide

Reacties uitgeschakeld voor Autobrand Norgervaart Huis ter heide

Janna Booij Lijsttrekker voor Stadspartij PLOP

Reacties uitgeschakeld voor Janna Booij Lijsttrekker voor Stadspartij PLOP

Brandweer gealarmeerd voor nacontrole (dak) in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Brandweer gealarmeerd voor nacontrole (dak) in Assen

Create AccountLog In Your Account