ONK pinkster-races Oss 2015

1e kwalificatie

S’ochtends vroeg werden we wakker met een heerlijk zonnetje boven het Paalgraven circuit in Oss. Om 09.25 stond de eerste kwalificatie op papier en ging om 09.38 van start. Deze Kwalificatie hebben we puur gebruikt om het circuit te leren kennen en een beetje in het ritme te komen. We hebben bijna de hele training kunnen rijden. Na 12 ronden te hebben gereden hadden we een tijd van 1.52,592 staan. Niet slecht maar natuurlijk wouden we nog een stuk sneller rijden. In ronde 13 ging er vlak voor ons een span over de kop en bleef op de baan liggen. We zijn snel gestopt en hebben de coureur en bakkenist geholpen. Gelukkig ging alles goed op wat blauwe plekken na. Daarna hebben we onze weg vervolgd richting de pits. De eerste training was dus voorbij met de rode vlag.

2e kwalificatie

De tweede kwalificatie stond voor 12.45 op papier. Deze ging om 13.12 van start. Voor de tweede kwalificatie hadden we rondom nieuwe banden gemonteerd om die een ronde of 3/4 goed in te rijden voor de races op de maandag. Na het inrijden gingen we de pits in om de banden te wisselen voor een andere set. Na de bandenwissel gingen we weer zo snel mogelijk de baan op om nog een poging te doen voor een mooie tijd. Uiteindelijk hebben we nog drie snelle ronden kunnen rijden. Dit resulteerde op een tijd van 1.51,375. Dat was voldoende voor een 7e plek op de startgrid voor de 2 races. De tijd kon zeker nog aangescherpt worden maar we hadden helaas niet meer tijd. Al met al toch wel tevreden met onze 7e startplek.

Race 1

Race 1 stond om 10.50 op het programma en ging keurig op tijd van start. De race werd verreden over 9 ronden. Met de start kwamen we goed van plek! We konden gelijk een positie pakken en kwamen als zesde de eerste bochten door. Helaas konden we deze positie niet heel lang vasthouden. Na 2 ronden werden we toch gepasseerd. En liepen onze voorgangers iets bij ons weg. Achter ons was verder niemand in de buurt te bekennen. De hele race hielden we onze voorgangers toch wel in zicht. In de slotfase van de race konden we zelfs weer meters terugpakken en liepen we weer iets in. Maar dit mocht niet baten. We kwamen als 7e over de finishlijn met een snelste ronde van 1.48,592. Hier waren we zeker wel tevreden mee.

In deze race moesten we veel laten liggen omdat de chicane moeizaam ging voor mij. Dat ging ik dus anders doen in race 2. Maar toch hebben we wel weer 9 punten gescoord voor het klassement.

Race 2

Race 2 stond om 15.25 op het programma en ging om 15.43 Van start. Deze race werd ook verreden over 9 ronden. Weer maakte Hilbert een hele mooie start! En gelijk hadden we een plekje te pakken. Deze keer konden we onze positie goed vast houden en hielden we de aansluiting met onze voorgangers. Helaas gebeurde er een crash in 2e ronde van de wedstrijd. Gelijk voor ons sloeg een combinatie over de kop en een botsing was niet meer te vermijden. Direct werden we al voorbij gestoken door het achtervolgende zijspan. Snel hebben we onze weg weer hervat maar dat bleek niet nodig te zijn. De rode vlag werd al gezwaaid. We zijn doorgereden naar de pits. Daar kregen we te horen dat er zo snel mogelijk een herstart zou komen.

De nieuwe race zou verreden worden over 6 ronden. Na een opwarmronde stonden we allemaal weer klaar voor een nieuwe start vanaf onze oorspronkelijke startpositie. Wat wel jammer was want we moesten weer vanaf plek 7 beginnen. Maar dit zorgde niet voor problemen want Hilbert en ik gingen als 5e de eerste bochten in. Helaas konden we deze positie niet houden en moesten plekje 5 dus laten gaan. Vervolgens hebben we nog een paar heerlijke ronden gereden en als 6e kunnen finishen! In deze race hebben we 10 punten kunnen verzamelen voor het Nederlands kampioenschap. Met dit resultaat waren Hilbert en ik zeker tevreden net als de rest van Team Talens.

Met deze resultaten hebben we totaal 19 punten voor het Nederlands kampioenschap binnen kunnen slepen. Nu hard poesten en voorbereiden op ons volgende race weekend in Nurburgring (duitsland), die wordt verreden op 12, 13 en 14 Juni. In dit evenement rijdt de BeNeCup gecombineerd met het Duitse IDM kampioenschap.

Team Talens Racing

 

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Stichting Schouder aan Schouder opent deuren voor publiek en lanceert ‘Gedenkhout’  

Reacties uitgeschakeld voor Stichting Schouder aan Schouder opent deuren voor publiek en lanceert ‘Gedenkhout’  

Repair Café Assen spaart milieu

Reacties uitgeschakeld voor Repair Café Assen spaart milieu

SOROPTIMIST FILMFESTIVAL VOOR KINDEREN

Reacties uitgeschakeld voor SOROPTIMIST FILMFESTIVAL VOOR KINDEREN

inline skates

Reacties uitgeschakeld voor inline skates

Vrouw opgepakt voor hennepkwekerij in huis Assen

Reacties uitgeschakeld voor Vrouw opgepakt voor hennepkwekerij in huis Assen

Trouwen is voor later, doe maar een samenlevingscontract

Reacties uitgeschakeld voor Trouwen is voor later, doe maar een samenlevingscontract

Werkloosheid gedaald naar 3,6 procent

Reacties uitgeschakeld voor Werkloosheid gedaald naar 3,6 procent

Gewonde na botsing auto’s op de Europaweg-West/ Maria Montessoriweg in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Gewonde na botsing auto’s op de Europaweg-West/ Maria Montessoriweg in Assen

Buitenbrand aan Dr. A.F. Philipsweg in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Buitenbrand aan Dr. A.F. Philipsweg in Assen

leave a comment

Create AccountLog In Your Account