Geen treinverkeer mogelijk tussen Meppel en Assen

Assen – Momenteel is er geen treinverkeer mogelijk tussen Beilen en Assen. De verstoring komt door een boom over het spoor bij Assen. Hierbij is ook schade ontstaan aan het spoor.

Omstreeks id=”more-25410″> 14.00 uur werd de brandweer van Assen gealarmeerd voor de stormschade. Ter hoogte van de Mandemaat bleek een boom te zijn omgewaaid. In de val had de boom een betonnen bovenleidinghouder geraakt en deze brak eveneens doormidden. Daarbij waren ook enkele kabels geknapt. Terwijl de brandweer probeerde om een inschatting van de situatie te krijgen volgde er een noodoproep. In een van de beide treinen die gestrand waren bleek er iemand te zitten die acuut medische ondersteuning nodig had. De brandweer en politie vertrokken onder prioriteit een naar de andere zijde van het spoor omdat de trein vanaf die zijde beter te bereiken was. Twee agenten besloten om met de AED de kortste route naar de trein te nemen en gingen door het water naar de overzijde.

Ook werd er door de brandweer een hulpverleningsvoertuig gealarmeerd. De eveneens gealarmeerd ambulance verleende na aankomst assistentie in de gestrande trein waarna het slachtoffer door de hulpdiensten uit de trein werd gehaald. De man is vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis.

Beide treinen werden kort daarna ontruimd en de mensen konden in gereedstaande bussen stappen om naar het station te worden gebracht.

Foto’s : © Moiassen

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Koop lokaal, ook digitaal

Reacties uitgeschakeld voor Koop lokaal, ook digitaal

De Kerstmarkt op het Koopmansplein

Reacties uitgeschakeld voor De Kerstmarkt op het Koopmansplein

Volop buitenactiviteiten voor kinderen van Kids First in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Volop buitenactiviteiten voor kinderen van Kids First in Assen

Inbraak woning in de wijk Marsdijk

Reacties uitgeschakeld voor Inbraak woning in de wijk Marsdijk

Stilstaan bij een moment van een seconde, gedurende 150 kilometer

Reacties uitgeschakeld voor Stilstaan bij een moment van een seconde, gedurende 150 kilometer

Sinterklaas en zijn 400 Pieten komen zaterdag aan in de Drentse hoofdstad . Waar gaan ze langs en hoe laat?

Reacties uitgeschakeld voor Sinterklaas en zijn 400 Pieten komen zaterdag aan in de Drentse hoofdstad . Waar gaan ze langs en hoe laat?

leave a comment

Create AccountLog In Your Account