Hennepkweker moet voor straf werken

Assen – Een 34-jarige man uit Assen moet voor het kweken van hennep een werkstraf van 120 uur uitvoeren en een week de cel in.

Buurtbewoners van de Kiepheugte in Assen trokken eind 2013 bij een wijkagent aan de bel over een mogelijke hennepkwekerij in de buurt. De woning werd bewoond door een vrouw, maar die was al tijden niet meer gesignaleerd. Wel stond er regelmatig een grijze BMW bij de woning, die na een kort bezoek weer vertrok. Het kenteken werd genoteerd en de eigenaar, de 34-jarige Assenaar, achterhaald.

Die bleek regelmatig bij de woning van zijn moeder te komen, die daar niet meer woonde. Agenten troffen op 9 januari een woning aan die volledig was ingericht als hennepkwekerij. De planten waren verdwenen, maar de hennepresten en wortels zaten in plastic zakken. Er was plaats voor 540 planten, die volgens de officier juist waren geoogst.

De Assenaar zei de woning als opslagplaats te gebruiken. Spullen van een eerdere kwekerij, waar de man onlangs voor is veroordeeld, lagen er nog. Dit verhaal veegde de rechter van tafel. (ADP)

Reacties

Redactie MoiAssen

leave a comment

Create AccountLog In Your Account