Team Sport Assen en De Bonte Wever slaan opnieuw de handen ineen!

Assen – Team Sport Assen en De Bonte Wever slaan de handen opnieuw ineen om samen het zwemfestijn te organiseren voor alle kinderen uit Assen. Door deze samenwerking kunnen kinderen ook in de toekomst blijven genieten en kennismaken met de vele aspecten van het bewegen in water.

Zwemfestijn

Het zwemfestijn is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij kinderen uit Assen kennismaken met verschillende watersporten. Hierbij kan men denken aan persluchtduiken, reddend zwemmen, waterpolo en wedstrijd zwemmen. Door deze kennismaking hoopt Team Sport de doorstroming naar verenigingen te bevorderen. Naast watersporten wordt er ook een Wipe-out georganiseerd in het wedstrijdbad van De Bonte Wever. De kinderen kunnen 3 uur lang middels diverse speelattributen, activiteiten en luchtkussens in het water het, bewegen in water ervaren.Komende kerstvakantie vindt het zwemfestijn plaats in De Bonte Wever op 22, 23 en 24 december van 09.00 – 12.00 uur.

Aanmelden

Kinderen uit groep 5, 6, 7 en 8 met zwemdiploma A én B kunnen zich aanmelden via www.assenbeweegt.nl De kosten bedragen € 3,00 per persoon per dag. Heb je na één dag nog niet genoeg gekregen van alle activiteiten tijdens het zwemfestijn? Geen probleem! De kussens blijven liggen in de Bonte Wever.

Team Sport Assen

Team Sport van de Gemeente Assen is continu bezig met het in beweging krijgen en houden van Assenaren. Het team bestaat uit combinatiefunctionarissen, verenigingsondersteuners sport en cultuur en sportondersteuners voor voortgezet onderwijs, een gezonde leefstijl en bewegen op maat. ‘Vanuit de visie om kinderen laagdrempelig kennis te laten maken met sport is het zwemfestijn ontstaan. Deze wordt al jaren in De Bonte Wever georganiseerd en wij zijn erg blij dat we een samenwerking hebben kunnen realiseren, zodat de continuïteit van het zwemfestijn is gegarandeerd’, aldus Team Sport.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.assenbeweegt.nl

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Nieuwe route Sinterklaasintocht Assen op 18 november 2017

Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe route Sinterklaasintocht Assen op 18 november 2017

Humanitas-vrijwilligers blijven deelnemers helpen

Reacties uitgeschakeld voor Humanitas-vrijwilligers blijven deelnemers helpen

De certificaatuitreiking op het Koopmansplein

Reacties uitgeschakeld voor De certificaatuitreiking op het Koopmansplein

Theaterworkshop ‘Ik word beroemd’ in Bibliotheek Assen

Reacties uitgeschakeld voor Theaterworkshop ‘Ik word beroemd’ in Bibliotheek Assen

Inschrijving voor Kamermuziekdag op 6 april geopend

Reacties uitgeschakeld voor Inschrijving voor Kamermuziekdag op 6 april geopend

Stadswandeling Geoparkweek ‘Sporen van Strijd’

Reacties uitgeschakeld voor Stadswandeling Geoparkweek ‘Sporen van Strijd’

leave a comment

Create AccountLog In Your Account