Onduidelijkheid over schietpartij aan de Maria in Campislaan in Assen

Assen  – De 26-jarige verdachte van een schietpartij in de Maria in Campislaan in Assen ontkent dat hij heeft geschoten. Tijdens de rechtzaak vandaag in Assen was er nog veel onduidelijkheid over het incident in juni.

De verdachte zegt niet daadwerkelijk te hebben geschoten op het 33-jarige slachtoffer. Aanleiding voor het incident was een ruzie om een vrouw. De verdachte had een wapen op zak omdat hij zich bedreigd voelde. Er zou door het 33-jarige slachtoffer van de schietpartij bij hem thuis zijn ingebroken en zijn ruiten waren ingegooid. Het wapen was een oud pistool van zijn opa.
Het slachtoffer en een vriend van het slachtoffer zeggen dat er wel degelijk is geschoten. De politie heeft geen sporen van de schietpartij gevonden. Mensen in de wijk zeggen ook geen schoten te hebben gehoord. Het Openbaar Ministerie (OM) vindt het ook niet duidelijk en vraagt dan ook vrijspraak voor poging tot doodslag. Wel wil de officier van justitie acht maanden cel, waarvan drie maanden voorwaardelijk, voor bedreiging en wapenbezit. Het OM wil ook dat de verdachte onder toezicht komt te staan en zich geestelijk laat onderzoeken.
Na de confrontatie op straat vluchtte de verdachte met een vriend de bosjes in. Korte tijd later kon de politie het duo aanhouden. Opvallend was dat beide mannen kruitresten op hun handen hadden. Daarover verklaarden ze allebei dat ze een dag eerder het wapen hadden getest: in een weiland bij Loon hadden ze allebei één schot gelost.

Reacties

Redactie MoiAssen

leave a comment

Create AccountLog In Your Account