TeamAlert pakt smartphonegebruik tijdens autorijden aan

Assen – Op zondag 19 oktober organiseert TeamAlert, dé verkeersveiligheidsorganisatie voor en door jongeren, haar project @TheWheel bij Acceleration in Assen. Voorlichtingsmedewerkers van TeamAlert gaan met beginnende bestuurders in gesprek over de risico’s van het gebruik van de mobiele telefoon achter het stuur, waarbij de focus op het versturen van berichten ligt. Door middel van de @TheWheel-deal gaan bezoekers met zichzelf de deal aan om minimaal zeven dagen hun mobiel te laten liggen tijdens het autorijden.

Het gebruik van een smartphone achter het stuur leidt de aandacht af van waar het om gaat: het verkeer. Geschat wordt dat in 5 tot 25% van de auto ongevallen afleiding een rol speelt (SWOV, 2013).

Jongeren worden door middel van verschillende onderdelen bewust gemaakt van de risico’s van het gebruik van de mobiele telefoon in het verkeer.

Beginnende bestuurders benoemen de voordelen van het niet gebruiken van de smartphone achter het stuur en schrijven deze op een groot bord. Als tweede vraagt TeamAlert de jongeren een deal met zichzelf te sluiten, waarbij zij met zichzelf afspreken minimaal zeven dagen geen mobiel te gebruiken achter het stuur. Om deze deal te versterken, gaan jongeren deze deal ook fysiek met zichzelf aan; jongeren wordt een spiegel voorgehouden waar zij zichzelf de hand kunnen schudden. Hierdoor worden zij zich meer bewust van hun belofte. Van de deal wordt een foto gemaakt die jongeren op de website van TeamAlert kunnen terugvinden.

Deze uitvoering wordt gefinancierd door ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Over TeamAlert

Stichting TeamAlert is dé verkeersveiligheidsorganisatie voor en door jongeren, die zich sinds 2000 inzet om het aantal jonge verkeersslachtoffers terug te dringen. Het verkeer is namelijk nog altijd een van de belangrijkste doodsoorzaken onder jongeren in Nederland. TeamAlert organiseert diverse educatieve projecten en voorlichtingscampagnes. Door jongeren op originele, humoristische, overtuigende en soms iets brutale manier te benaderen, probeert TeamAlert bewustwording te creëren rondom hun eigen verantwoordelijkheid in het verkeer.

Reacties

Redactie MoiAssen

leave a comment

Create AccountLog In Your Account