Asser politiek: ‘Verder met TT Speed Week, maar Stichtingsbestuur moet weg’

ASSEN – Politiek Assen wil verder met de TT Speed Week, en ook met de ambitie het motorfeest door te laten groeien. Maar het Stichtingsbestuur, dat verantwoordelijk is voor het debacle van dit jaar, dat moet weg.

De PvdA en PLOP waren daar vanavond helder over in de gemeenteraad, waar het vernietigende evaluatierapport over de afgelopen TT Speed Week besproken werd. De huidige bestuursleden van de Stichting TT Speed Week hebben volgens PvdA en PLOP bij de afgelopen editie duidelijk gefaald. De fracties bespeuren in de Asser samenleving geen vertrouwen meer in deze club. “En daarom zouden ze er verstandig aan doen, de eer aan zichzelf te houden”, zo vinden PvdA-raadslid Luc Rengers en fractievoorzitter Kees Boonzaaijer van de stadspartij PLOP.
Asser bloed

De andere partijen spraken zich niet openlijk uit tegen het huidige Stichtingsbestuur, onder aanvoering van voorzitter Joop Boertjens. In de wandelgangen werd duidelijk dat niemand er rouwig om zal zijn als de bestuursleden zelf snel hun biezen pakken. De politieke partijen willen dat er meer Asser inbreng is in de Stichting, en dat er meer rekening wordt gehouden met de lokale wensen en belangen. “Er moet meer Asser bloed in de TT-organisatie, en er lopen genoeg mensen rond, die de afgelopen jaren hebben bewezen dat ze weten wat organiseren is.”
Citymanager Obbes

Een naam die vanavond veel genoemd werd, is die van de Asser citymanager Ronald Obbes, ook baas van de VVV Assen en café-eigenaar. Die is namens de binnenstadsvereniging bezig met plannen, om als Asser middenstand de regie van het TT-feest naar zich toe te trekken. “We hebben de laatste jaren laten zien dat we met weinig geld in de stad leuke festiviteiten kunnen houden zoals Kolkend Assen. Waarom geef je dan ons ook niet de TT,” aldus Obbes.
Onderzoek rekenkamercommissie

De partij OpAssen wil een onderzoek van de rekenkamercommissie naar de financiële gang van zaken rond de afgelopen TT Speed Week, waarvoor 4,5 ton beschikbaar was. Aanleiding zijn klachten van artiesten en leveranciers, die nog geld tegoed hebben van Speed Events NL, de Rotterdamse organisator, die onlangs al de stekker uit zijn bedrijf trok vanwege het debacle met de TT Speed Week.
Speed Events, dat was ingehuurd door de Stichting TT Speed Week, heeft nog veel onbetaalde rekeningen openstaan en zou ook niet bereikbaar zijn, zelfs niet voor de Stichting TT Speed Week. Fractievoorzitter Egbert Prent van OpAssen vindt dat dit tot op de bodem uitgezocht moet worden, en komt over twee weken met een nader voorstel voor een onderzoek hiernaar.

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

leave a comment

Create AccountLog In Your Account