Masterclass voor jonge talenten

Afgelopen weekend vierde Muziekkamer Assen het 25 jarig jubileum.

Eén van de hoogtepunten was de masterclass door de leden van het (eveneens jubilerende) Osiris Trio aan leerlingen van de talentenklas van het ICO en de Strijkersstudio uit Groningen. Twaalf jongeren tussen de 10 en 18 jaar kregen ensemble les van Ellen Corver (piano), Peter Brunt (viool) en Larissa Groenveld (cello). De deelnemers werden van technische tips voorzien, werden bewust gemaakt van hun rol in het ensemble en werkten vooral aan de overdracht van de muziek. De leden van het jongste ensemble, Dominique Seelen (10 jaar) en Leyah Priester (11 jaar) zogen de tips en trucs als een spons op. ‘Het was echt heel leuk en ik heb heel veel geleerd, Peter kon het allemaal heel goed uitleggen.’

Als afsluiting speelden alle ensembles hun stuk in De Schalm; waar de effecten van de masterclass duidelijk waarneembaar waren!

Deze masterclass was niet alleen voor de jongeren een onvergetelijke ervaring, ook voor de toehoorders was het een hele belevenis. Een mooi resultaat van samenwerking tussen de Muziekkamer Assen, ICO Centrum voor Kunst & Cultuur en Strijkersstudio Groningen.

Reacties

Redactie MoiAssen

leave a comment

Create AccountLog In Your Account