Nieuwe digitale flitspaal in gebruik aan Vaart ZZ Assen

Nieuwe digitale flitspaal in gebruik aan Vaart ZZ Assen

1-DSC00413Assen / Borger – De flitspaal aan de Vaart Zuidzijde in Assen, ter hoogte van het benzinestation, is vernieuwd. Vanaf volgende week vervangt een nieuwe digitale paal de oude analoge. Op de weg mag maximaal 50 kilometer per uur worden gereden.

Daarnaast is er één paal vervangen bij Borger (Rolderstraat). De maximum snelheid op deze locaties is 80 kilometer per uur. Deze twee flitspalen controleren alleen op snelheid en werken voor beide rijrichtingen.

Digitale flitspalen staan op plaatsen waar eerder de oude, analoge flitspalen stonden. Het Openbaar Ministerie, de politie en de gemeente hebben vastgesteld dat op bovengenoemde locatie de flitspaal vervangen wordt. Flitspalen hebben een bewezen effect op de beïnvloeding van het rijgedrag.

Van analoog naar digitaal

De vervanging maakt deel uit van een landelijk project onder leiding van het Openbaar Ministerie met als doel de komende jaren een groot deel van de analoge flitspalen te vervangen door digitale palen. Groot voordeel van digitale palen is dat deze 24 uur per dag aan staan en de verwerking van de boetes minder politiecapaciteit vergt. Daarbij kan in principe de bon sneller op de deurmat vallen, zodat de betrokkene zich eerder bewust wordt van de overtreding en het gedrag sneller kan aanpassen. Burgers die dus een boete krijgen voor rijden door rood of te snel rijden, kunnen als ze dat nodig vinden, op de acceptgirokaart lezen waar en hoe ze bezwaar kunnen aantekenen.

Flitser

De nieuwe flitspaal heeft een digitale camera aan boord zodat gemaakte beelden van snelheidsovertreders direct worden overgeseind naar een dataverwerkingseenheid.De analoge flitspaal maakt nog gebruik van een filmrol die eerst ontwikkeld moet worden en dan pas kan worden uitgelezen. De digitale flitser die geen last heeft van een volgeschoten film, werkt continu en maakt gebruik van een infraroodflitser. Deze zorgt ervoor dat de flits niet te zien is. Weggebruikers hebben dan geen hinder van flitslicht.

Roodlichtcamera

Een flitspaal bij een kruising met verkeerslichten, meet niet alleen de snelheid van iemand die te hard rijdt maar legt ook weggebruikers vast die door rood rijden. Een automobilist die te hard door rood rijdt, krijgt dus twee boetes: een voor snelheid en een voor rijden door rood licht

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Peuterspeelzaal De Vuurvogel in de wijk Noorderpark in Assen ontruimd om gaslucht

Reacties uitgeschakeld voor Peuterspeelzaal De Vuurvogel in de wijk Noorderpark in Assen ontruimd om gaslucht

Wethouder Smith opent expositie Cultuurklas Terra Assen

Reacties uitgeschakeld voor Wethouder Smith opent expositie Cultuurklas Terra Assen

Fietser botst met auto op Rolderstraat Assen

Reacties uitgeschakeld voor Fietser botst met auto op Rolderstraat Assen

Schimmelige archieven of moderne databases? Maak kennis met het Drents Archief

Reacties uitgeschakeld voor Schimmelige archieven of moderne databases? Maak kennis met het Drents Archief

Nieuwe cd Jon Meyerjon – The Doggoners Blues Out

Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe cd Jon Meyerjon – The Doggoners Blues Out

Brand bijgebouw snel onder controller aan de Anreperstraat in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Brand bijgebouw snel onder controller aan de Anreperstraat in Assen

Asser Mannenkoor start Promotour 2016 in Peelo

Reacties uitgeschakeld voor Asser Mannenkoor start Promotour 2016 in Peelo
comments

leave a comment

Create AccountLog In Your Account