Brandweer Norg langdurig aan het blussen door hooibroei.

Norg – Maandagmiddag om 17.51 uur werden de brandweerkorpsen van Vries en Norg gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Donderseweg (N858) in Norg. Kort na de alarmering rukte de beide brandweervoertuigen uit naar het opgegeven adres. Ter plaatse bleek er een behoorlijke rookontwikkeling vrij te komen uit een bult hooi. Voor de omgeving was er weinig gevaar waardoor er door de brandweer niet verder werd opgeschaald.

De brandweer van Norg heeft na overleg besloten om ook de waterwagen uit de kazerne te halen om hiermee de watervoorziening op te bouwen. Ook kon men hierdoor wat extra ervaring opdoen in het gebruik van dit voertuig alvorens deze volledig in gebruik wordt genomen.

Omstreeks 18.50 is de brandweer van Vries teruggekeerd naar de kazerne. De brandweer van Norg heeft de bult hooi uit elkaar getrokken om alle broeiplekken te doven. Dit zal echter nog enkele uren in beslag nemen. De brandweer van Roden heeft extra ademluchtflessen gebracht. De brandweer Assen werd met de waterwagen omstreeks 21.50 uur gealarmeerd om assistentie te verlenen omdat het blussen aardig wat tijd in beslag nam en water in de directe omgeving niet aanwezig was.

Foto’s: J.Kuiper en R.Koene © Compact Media

 

Reacties

Redactie MoiAssen

comments

leave a comment

Create AccountLog In Your Account