Drie winkeldieven aangehouden

Assen /Drachten / Meppel – De politie heeft woensdagmiddag 17 september op de Tramlaan een 34 en 30-jarige inwoonster van Drachten aangehouden voor het plegen van diverse winkeldiefstallen in Drachten, Assen en Meppel.

De verdachten liepen woensdagmiddag tegen de lamp toen zij in een winkel luiers en zeep hadden gestolen. Getuigen gaven een goed signalement van de daders en het kenteken van de auto aan de politie via het alarmnummer 1-1-2 door. De agenten zagen de auto even later rijden en gaven de bestuurster een stopteken. De auto bleek vol geladen te zijn met gestolen goederen waaronder babyvoeding, luiers, en zeep. Vervolgens werden de twee verdachten aangehouden. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau waar zij voor nader onderzoek zijn ingesloten. Daarnaast werd nog een andere 23-jarige verdachte uit Drachten in zijn woning aangehouden voor betrokkenheid bij de winkeldiefstallen

De verdachten worden naast de winkeldiefstallen in winkels in de Stationstraat in Drachten nog verdacht van het plegen van winkeldiefstallen eerder dit jaar in Assen. Daar werd gepoogd een kinderwagen weg te nemen. In Meppel werd eerder dit jaar door de drie verdachten twee kinderwagens en een maxicosy ter waarde van 2100 euro weggenomen.

In de woning van de drie verdachten werden nog diverse gestolen goederen aangetroffen. Deze zijn naast de in de auto aangetroffen goederen ook in beslag genomen. Ook de auto waarin zij reden werd in beslag genomen. De 34-jarige verdachte had nog een voorwaardelijke straf openstaan in verband met eerder gepleegde strafbare feiten. Na verhoor werden de verdachten na overleg door het Openbaar Ministerie heengezonden.

Reacties

Redactie MoiAssen

leave a comment

Create AccountLog In Your Account