Enthousiaste reacties op tweede editie Asser Quiz

Op een leuke interactieve manier de stad leren kennen, dat is het doel van de Asser Quiz. Na een geslaagde eerste editie in 2013 hebben de Assenaren wederom kunnen genieten van een geslaagde editie. Twee maanden lang hebben de Assenaren kunnen puzzelen, op internet gestruind en door de stad heen gefietst om de juiste antwoorden te vergaren. Gedurende acht weken werden er wekelijks drie foto’s getoond met bijbehorende vragen. De eerste foto was een foto van een plekje in huidig Assen, de tweede foto was een foto van historisch Assen (i.s.m. het Drents Archief) en de derde foto ging over een Asser onderneming.

“Wat erg leuk was om te horen, is hoe de kandidaten aan hun antwoorden zijn gekomen” aldus organisator Arnoud Kuipers. “De één schakelt hulptroepen in, de andere zit uren achter de computer om de antwoorden te vinden. Het gros pakt ook gewoon de fiets om op zoek te gaan naar de plekjes op de foto” Ook dit jaar werd er weer erg positief gereageerd op het initiatief.
Ook de ondernemers die in ‘the picture’ stonden waren enthousiast. Om sommige vragen te beantwoorden moest je soms wel een winkel binnen lopen. Zo kregen ze mensen in de winkel, die nog nooit eerder binnen waren geweest. Als tegenprestatie stelden de ondernemers ook dit jaar weer erg leuke weekprijzen ter beschikking. Zo gaf vakantiepark Witterzomer een gratis weekendverblijf in een 6-persoons vakantiehuis weg en Decokay Oost een waardebon van € 100,-.

Na acht ronden waren er twee kandidaten met een 100% score. De winnaar van vorig jaar (Reint Hofkamp) moest het in de finale opnemen tegen Lennaert Hulst. In de finale, die werd gehouden aan de Brinkstraat 69, ging het om de parate kennis. Geen hulptroepen, geen Google.Na drie finalevragen had Lennaert Hulst de meeste punten gescoord. Hij wist o.a. waar in Assen het galgenveld gestaan heeft en wist hij een vraag over de Asser wijken beter te beantwoorden dan zijn tegenstander.

Hij ontving uit handen van organisator Arnoud Kuipers de AsserQuiz-bokaal.
Benieuwd wat de vragen en antwoorden waren? Op www.AsserQuiz.nl kunt u ze allemaal nog nalezen.
6-_DSC9437

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Trots op Drenthe, startsein voor Addergebroed

Reacties uitgeschakeld voor Trots op Drenthe, startsein voor Addergebroed

EEN WNF-PAKKET IS (AAN DE) NATUUR SCHENKEN

Reacties uitgeschakeld voor EEN WNF-PAKKET IS (AAN DE) NATUUR SCHENKEN

scooter in beslag genomen door politie

Reacties uitgeschakeld voor scooter in beslag genomen door politie

Automobilist raakt gewond bij ongeval Assen

Reacties uitgeschakeld voor Automobilist raakt gewond bij ongeval Assen

Vrachtwagen door gladheid van de weg op N34

Reacties uitgeschakeld voor Vrachtwagen door gladheid van de weg op N34

De Politie: Winactie Efteling ontvangen? Klik er niet op!

Reacties uitgeschakeld voor De Politie: Winactie Efteling ontvangen? Klik er niet op!

Verversen van collectie levert buitenkansje op 2e HANDSBOEKVERKOOP TEN GUNSTE VAN VOEDSELBANK

Reacties uitgeschakeld voor Verversen van collectie levert buitenkansje op 2e HANDSBOEKVERKOOP TEN GUNSTE VAN VOEDSELBANK

leave a comment

Create AccountLog In Your Account