Drenthe rouwt om vliegtuigcrash Oekraïne

Assen  – Het nieuws over de vliegtuigramp in Oekraïne is ook in Drenthe vandaag het gesprek van de dag. Het nieuws over slachtoffers druppelt binnen. Eerder vanmorgen werd bekend dat er in ieder geval 173 mensen uit Nederland. Van 20 reizigers is de identiteit nog niet bekend.

Rondvraag van RTV Drenthe bij verschillende reisbureaus in de provincie Drenthe leert dat voor zover bekend geen Drenten in het vliegtuig zaten. Ook op social media duiken geen berichten op over Drentse slachtoffers.

Groningen Airport Eelde

Reizigers zijn volgens de reisbureaus niet extra bang of ongerust en ook bij Groningen Airport Eelde is geen sprake van een toename van het aantal annuleringen. Het vliegveld heeft het vlaggenprotocol ingevoerd, wat inhoudt dat de vlaggen halfstok hangen.

Identificatie

Arie de Bruyn uit Beilen is waarschijnlijk betrokken bij het contact met nabestaanden. Hij heeft de gevolgen van verschillende rampen gezien. Zo heeft hij onder andere meegewerkt bij het identificeren van lichamen bij de vuurwerkramp in Enschede en werkte hij vanuit Nederland in een identificatieteam bij de vliegramp in Tripoli. Een van de meest omvangrijke rampen was de tsunami in 2004 in Thailand. De Bruyn ging daar toen naar toe om te helpen bij het vaststellen van de identiteit van de vele slachtoffers. Of De Bruyn ook deze keer naar Oekraïne zal gaan om deel uit te maken van een identificatieteam, is nog niet duidelijk.

Bij overheidsgebouwen hangen de vlaggen halfstok en ook burgers zijn vrij om dit te doen:
vlag-halfstok

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

leave a comment

Create AccountLog In Your Account