Wel en rookbom aangestoken in The Beefeater

Assen – Hotelgasten van Hotel de Jonge en bezoekers van de horecagelegenheden van Hotel de Jonge in Assen moesten zaterdagnacht het hotel en de cafés met spoed verlaten.

Een onbekende had rond half vier ’s ochtends in café The Beefeater een rookbom aangestoken, waardoor het brandalarm in alle horecagelegenheden afging.

Volle bak

‘In The Beefeater was het op dat moment volle bak’, kijkt manager nachthoreca Rudolf Roozen terug. ‘Ik denk dat er op dat moment zo’n 150 gasten in de zaak aanwezig waren.

Maar ook het hotel en de andere horecagelegenheden waren vrij druk bezocht. Iedereen moest naar buiten. Binnen een minuut of tien wisten we de rook via de afzuiging en met blazers uit het café te krijgen, maar daar hadden gasten die buiten stonden niets aan. De cafébezoekers gingen naar huis of gingen naar de buren. De hotelgasten moesten we eerst tot rust brengen. Daar waren we ongeveer 45 minuten mee bezig. Gelukkig was de paniek niet groot.’ Voor The Beefeater was het een slecht moment.

Om vier uur ’s ochtends moeten de deuren van het café sluiten en om vijf uur moeten de laatste gasten naar huis. Door het vuurwerk gingen nu de deuren onmiddellijk op slot.

Voetbal

Het was niet de eerste keer dat een bezoeker van The Beefeater een rookbom afstak midden in de zaak. Een weekend eerder was het ook al gebeurd. ‘Toen was het Nederlands elftal nog niet zo lang klaar met voetballen. Het is niet goed dat het gebeurde, maar dat snap ik nog ergens’, zegt Roozen.

‘Maar nu was het ruim vier uur naar de wedstrijd. Belachelijk!’ Bij de manager nachthoreca bestaan lichte vermoedens wie voor dit incident verantwoordelijk is. ‘Wij denken wel te weten in welke richting we moeten zoeken, maar kunnen het nog niet bewijzen.

Daarom bekijken wij op dit moment de camerabeelden en foto’s die rond dat tijdstip zijn geschoten. Ook praten we met gasten, want dit kan echt niet.’

De komende weekenden gaan de portiers van The Beefeater extra goed fouilleren. Het café heeft melding gedaan bij de politie.
Hotele de Jonge

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Winterwandeltocht door Drentsche Aa-gebied

Reacties uitgeschakeld voor Winterwandeltocht door Drentsche Aa-gebied

Inbraak juwelier Ten Hoor

Reacties uitgeschakeld voor Inbraak juwelier Ten Hoor

Politie schrijft dertien bonnen uitgeschreven tijdens controle in Rolderstraat Assen

Reacties uitgeschakeld voor Politie schrijft dertien bonnen uitgeschreven tijdens controle in Rolderstraat Assen

Twee branden in Assen zaterdagavond kort achter elkaar (VIDEO)

Reacties uitgeschakeld voor Twee branden in Assen zaterdagavond kort achter elkaar (VIDEO)

26-jarige man aangehouden na inbraak woning Oostermoer Assen

Reacties uitgeschakeld voor 26-jarige man aangehouden na inbraak woning Oostermoer Assen

Op zondag 10, 17 en 24 juni moet je in de Gouverneurstuin zijn!

Reacties uitgeschakeld voor Op zondag 10, 17 en 24 juni moet je in de Gouverneurstuin zijn!

Uitslaande flatbrand aan de Molenstraat in Assen(VIDEO)

Reacties uitgeschakeld voor Uitslaande flatbrand aan de Molenstraat in Assen(VIDEO)
comments

leave a comment

Create AccountLog In Your Account