Blije gezichten tijdens Jubileum editie Drentse Skate2Daagse

Assen – Tevredenheid bij deelnemers en organisatie na afloop van de jaarlijkse Skate2Daagse. Dit jaar was de 15e editie, waar ruim 170 unieke deelnemers de uitgezette routes door Drenthe hebben volbracht. Na afloop niets anders als lof en tevredenheid over de routes en de vele vrijwilligers. Gevaarlijke punten werden door verkeersregelaars bediend, dit om voor de skaters een veilige oversteek te hebben. De vrijwilligers worden dan ook volop geroemd door de deelnemers en het bestuur, zonder deze mensen is dit mooi evenement niet te organiseren.

Het weekend begon op de vrijdag met een jeugdtour door Assen, waarbij kinderen langs de vaart en door het centrum een afstand van bijna 8 km hebben gereden. Aansluitend vond er een tocht van 18 km plaats door de Asser stad. Het weekend na de TT bood dus opnieuw spektakel in Drenthe. Ook nu waren de terrassen vol om naar de sporters te kijken en ze met luid gejuich te begroeten. Tijdens deze tochten werd het verkeer geregeld met motorbegeleiders zodat de veiligheid gegarandeerd is. Zelfs door rood licht rijden was deze keer niet strafbaar. Op tussenstops werd de inwendige mens verzorgd. Als klapstuk mochten de deelnemers bij de volwassen rit de slotkilometers over de rondweg op eigen snelheid rijden.

Na de vrijdagavond werd zaterdagochtend om 10:30 het startschot gegeven voor de Zwaluwtocht door wethouder Wassink. De toertocht over 11 – tot zelfs 100 km ging over asfaltwegen en betonpaden  in de gemeenten AA en Hunze en Assen. Naast inline-skaters hebben ook steppers en skikers de weg naar Drenthe gevonden. Via Loon ging de route naar het Kanaal bij Assen langs de golfbaan naar Zijen om via Vries, Tynaarlo en Zeegse door mooie natuur weer terug te rijden naar Rolde.

Op zondag was er Bartjestoertocht eveneens met afstanden tot maximaal 100 km. Deze route ging vanuit Rolde over het Balloërveld, door Zeegse en Schipborg, Eext en de bossen van Anloo . Alle routes zijn asfalt of betonwegen vanwege de veiligheid. Daar waar het niet anders kan, met name in de Drentse dorpen zijn er kleine stukjes klinkers.

Vanuit het hele land komen inline-skaters, steppers en skikers naar Drenthe om te genieten van de mooie natuur en uitstekend uitgezette en geveegde routes. Met stempelposten onderweg en verzorging voor de inwendige mens was het volop genieten. Ook dit jaar waren er weer veel complimenten voor de mooie routes door de Drentse natuur.

Op zaterdag viel er in de loop van de middag nog regen maar dit mocht de pret niet drukken, op zondag werd dit helemaal goed gemaakt door een mooie zonnige dag.

Het bestuur is dan ook veel dank verschuldigd aan de gastheer van Dorp van Bartje en onze partners met hun steun aan het evenement. Na afloop kregen de deelnemers een mooie medaille.

Volgende jaar is de Drentse Skate2Daagse op 4 en 5 Juli 2015, de startplaats wordt nog uitgezocht. Voorafgaand is er weer een fridaynight skate op vrijdag 3 juli 2015.

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Expo Assen timmert volop aan de weg

Reacties uitgeschakeld voor Expo Assen timmert volop aan de weg

Politie geeft proces-verbaal voor geluidsoverlast

Reacties uitgeschakeld voor Politie geeft proces-verbaal voor geluidsoverlast

Inval in kapperszaak Mike-D in Assen vanwege informatie over vuurwapen

Reacties uitgeschakeld voor Inval in kapperszaak Mike-D in Assen vanwege informatie over vuurwapen

Tien maatregelen om ondernemers te steunen die in de problemen komen door corona

Reacties uitgeschakeld voor Tien maatregelen om ondernemers te steunen die in de problemen komen door corona

Hapjes vallen in de smaak

Reacties uitgeschakeld voor Hapjes vallen in de smaak

Voorlopige uitslagen Provinciale Staten

Reacties uitgeschakeld voor Voorlopige uitslagen Provinciale Staten

Poëzie met Peter van de Peppel

Reacties uitgeschakeld voor Poëzie met Peter van de Peppel

Weer fietser gewond na aanrijding met auto op Rolderhoofdweg in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Weer fietser gewond na aanrijding met auto op Rolderhoofdweg in Assen

Vanderveen op Stelten

Reacties uitgeschakeld voor Vanderveen op Stelten

leave a comment

Create AccountLog In Your Account