Nederland wereldkampioen darts!

Ongelofelijk, want team Nederland (bestaande uit Michael van Gerwen & Raymond van Barneveld) mocht dan wel met team Engeland (bestaande uit Phil Taylor & Adrian Lewis) tot de favorieten behoren, maar doe het maar even en dan ook de manier waarop.

Vorig jaar ging het vroegtijdig mis en dat had nu gewoon weer kunnen gebeuren. Van Barneveld hield ons tot twee keer toe in het toernooi, nadat Van Gerwen zijn single had verloren.
Hoogtepunt daarbij specifiek gelet op de teamspirit was de koppelpartij in de halve finale tegen Noord-Ierland, waarbij oranje in een wedstrijd vol gedreven emotie en euforische uitspattingen een gemiddelde gooide van 117,88. Naar alle waarschijnlijkheid een record.

In de finale (best of 5 matches) was Nederland oppermachtig. Van Gerwen won daarin met 4-0 van Phil Taylor en Van Barneveld won met 0-4 van Lewis. MVG ging het in zijn met 4-2 gewonnen partij tegen Lewis niet zo gemakkelijk af, want The Jackpot had het gaspedaal ook gevonden. Desondanks een klinkende 3-0 overwinning op Engeland en dat had niemand op voorhand kunnen denken.

Wij mochten dan MVG, de nummer 1 en huidige wereldkampioen in ons team hebben en de kersverse Premier League kampioen Barney (de nummer 11 van de Order of Merit), maar team Engeland bestond uit de nummer 2, dartsgrootheid Phil The Power Taylor (16-voudig wereldkampioen) en nummer 3 back to back wereldkampioen Adrian Lewis. In de breedte zouden de Engelsen dus een beter team moeten hebben, maar de vorm waarin de spelers verkeren bleek een goede graadmeter (voor de bookmakers) om Nederland op voorhand als gouden koppel te bestempelen.

 

Dit artikel is opgesteld door: Arjan Ronde

 

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Man met horecaverbod aangehouden voor mishandeling portier in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Man met horecaverbod aangehouden voor mishandeling portier in Assen

Brand in stacaravan op camping in Eext

Reacties uitgeschakeld voor Brand in stacaravan op camping in Eext

Kleine schoorsteenbrand in Loon

Reacties uitgeschakeld voor Kleine schoorsteenbrand in Loon

Uitbreiding van vernieuwd concept van Jeans Centre in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Uitbreiding van vernieuwd concept van Jeans Centre in Assen

Man gewond bij overval op Koopmansplein in het centrum van Assen, dader voortvluchtig (Update)

Reacties uitgeschakeld voor Man gewond bij overval op Koopmansplein in het centrum van Assen, dader voortvluchtig (Update)

Asser Mannenkoor maakt van Potgrondconcert een Wensconcert

Reacties uitgeschakeld voor Asser Mannenkoor maakt van Potgrondconcert een Wensconcert

Assense vernielt ruit van woning aan het Kanaal

Reacties uitgeschakeld voor Assense vernielt ruit van woning aan het Kanaal

leave a comment

Create AccountLog In Your Account