Viva Italiain Assen! (Update Foto’s)

Grote toeloop verwacht aan bezoekers, parkings en kassa gaan vervroegd open.

Meer dan 400 Supercars, Hypercars en exclusieve auto’s verwacht op TT Circuit Assen

Met primeurs van de Ferrari LaFerrari en de Lamborghini Huracan

Super Car Sunday op pinksterzondag 8 juni wordt een voor Nederlandse begrippen “epic” event, want nog nooit zag je op één dag zoveel exclusieve supercars en hypercars bij elkaar. Het TT Circuit Assen is het decor voor deze eerste editie. Tijdens Super Car Sunday is een deel van de circuitpaddock gereserveerd voor Supercars van de bovenste plank. De lat voor de selectie voor de Supercar Paddock ligt heel hoog, van een Aston Marton V12 Zagato tot Lamborghini Aventador, van Porsche 918 Spyder tot LaFerrari en van McLaren P1 tot Koenigsegg Agera.

Super Car Sunday is een inititief van 402 Automotive in samenwerking met Sjoerd van Stokkum van Cars & Business en wordt gecombineerd met het event Viva Italia, dat traditioneel met pinksteren plaatsvindt op het TT Circuit. Bezoekers van Super Car Sunday hebben ook toegang tot Viva Italia en vice versa. De circuittrack zelf zal verdeeld worden over beide events; de Super Cars zullen minimaal drie showblokken van 20 minuten in actie komen en ook tijdens de Autoblog Dragraces, waarbij de Supercars het tegen elkaar opnemen in een 1/8 Mile dragrace.

 

De organisatie heeft diverse showprimeurs weten te strikken waaronder de LaFerrari en de Lamborghini Huracan. De LaFerrari is net een paar weken leverbaar en Lamborghini Leusden heeft zelfs Viva Italia uitgeverkoren om de officiële publieksintroductie te laten plaatsvinden van de Lamborghini Huracan! Deze is speciaal voor dit evenement overgebracht uit Bologna om voor het eerst officieel aan het Nederlandse publiek te worden getoond! Naast deze prachtige primeur wordt ook de op een na laatst geproduceerde Lamborghini’s Gallardo getoond. Echt een “final edition”!

De lijst van de exclusieve auto’s is spectaculair, een aantal voorbeelden van de te verwachten bolides: Mercedes SLS AMG GT3, meerdere Ferrari F12, Ferrari 512BB LM, Bentley Continental GT Convertible, Lamborghini Super Trofeo met coureur Jeroen Mul, Koenigsegg Agera, Ferrari Enzo, Porsche GT3RS 4.0, Rolls Royce Ghost, Jaguar F-type R met Robert Doornbos, McLaren P1, Lamborghini Aventador (minimaal 5), Rolls Royce Wraith, Porsche 918 Spyder (2 exemplaren), Lamborghini Murcielago SV, Aston Martin Vanquish Volante, Lexus LFA, meerdere Ferrari 458 Speciale en Spider, Ford Shelby en zo gaat de lijst nog door met enkele honderden auto’s.

Natuurlijk staat er ook een brede range SuperCars uit het verleden opgesteld. Van een pre-war Auburn, jaren 60 Shelby GT tot en met exoten uit de jaren 70 en 80 als de Lamborghini Countach en de Ferrari F40,

Naast de selecte groep van de eerder genoemde Supercars wordt er ook een Performance paddock gereserveerd voor eigenaren van allerlei PK-kanonnen, zoals Nissan GTR, Corvette Z06, Porsche 911 of de BMW M5.

Grote toeloop verwacht

De organisatie verwacht inmiddels een grote toeloop aan toeschouwers. De parkings en kassa’s gaan vervroegd open om 08.30 uur om de stroom  bezoekers optimaal te verwerken. Een groot deel van de Supercars en Hypercars is dan al op de showpaddocks te bewonderen en in de ochtend arriveren via een speciale route diverse colonnes, waarvan je de aankomst niet via de hoofdroute, maar alleen op de paddocks kunt aanschouwen.

Tickets voor het evenement (inclusief Viva Italia) kosten €19,- per persoon aan de kassa. In de voorverkoop krijgt men een korting van €2,50. Kinderen tot en met 6 jaar hebben gratis toegang; kinderen van 6 tot en met 16 jaar krijgen voor €5,- toegang tot het evenement. Parkeren kost €5,-.

Eigenaren van Supercars en/of Performance cars hebben een speciale toegangsregeling, informeer ernaar bij de organisatie via: supercars@402automotive.com of 088-0402402. Meer informatie over het evenement is te vinden via www.supercarsunday.nl

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Buschauffeur van Qbuzz botst op personenauto aan de Peelo in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Buschauffeur van Qbuzz botst op personenauto aan de Peelo in Assen

Dakbrand bij woning in Zeegse

Reacties uitgeschakeld voor Dakbrand bij woning in Zeegse

Twee bestuurders raken gewond op de Beilerstraat/Europaweg-Zuid in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Twee bestuurders raken gewond op de Beilerstraat/Europaweg-Zuid in Assen

Nationale Week Zonder Vlees bereikt ruimt 40% van de Nederlanders

Reacties uitgeschakeld voor Nationale Week Zonder Vlees bereikt ruimt 40% van de Nederlanders

Multifunctioneel Centrum (MFA) in Pittelo Assen hebben weer water

Reacties uitgeschakeld voor Multifunctioneel Centrum (MFA) in Pittelo Assen hebben weer water

Hubo Vanderveen werkt samen met de brandwondenstichting

Reacties uitgeschakeld voor Hubo Vanderveen werkt samen met de brandwondenstichting

Gratis workshops voor vrouwen in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Gratis workshops voor vrouwen in Assen

Actium start weer met slopen & bouwen in wijk Assen-Oost

Reacties uitgeschakeld voor Actium start weer met slopen & bouwen in wijk Assen-Oost

Elektrische fiets populair roofgoed in drenthe hoofdstad

Reacties uitgeschakeld voor Elektrische fiets populair roofgoed in drenthe hoofdstad

Zeven MVO-certificaten uitgereikt door wethouder Hoogeveen

Reacties uitgeschakeld voor Zeven MVO-certificaten uitgereikt door wethouder Hoogeveen

leave a comment

Create AccountLog In Your Account