Pinksterzondag 8 juni: Viva Italia op het TT Circuit Assen

AssenHet bekende evenement Viva Italia! Is dit jaar weer te bewonderen in het pinksterweekend op TT Circuit Assen. Elke autoliefhebber kan dan weer genieten van een autofestival met Italiaans temperament! Viva Italia! Is gericht op alle Italiaanse merken, of het nu vergane glorie of moderne trots betreft. Het thema van Viva Italia! is het 100 jarig bestaan van Maserati.

Concorso Italiano

Er is een Concorso Italiano, waarbij in diverse klassen deelnemers naar huis kunnen gaan met prachtige bekers in dit prestigieuze concours, waarbij natuurlijk enkele ervaren juryleden de bolides zullen beoordelen. De jury staat onder leiding van Dennis Rietveld, beedigd taxateur van klassiekers en oldtimers.

Strada Ferrari, via Maseratie en Pizza Lamborghini

Een gedeelte van de paddock staat helemaal in het teken van deze bijzondere automerken; Ferrari, Maseratie en Lamborghini. Ook zie je deze bijzondere wagens in actie op het circuit en worden de exclusiefste exemplaren in de spotlights gezet op het hoofdpodium.

Dankzij de inspanningen van de Lamborghini Club Nederland komen uit binnen- en buitenland de meest bijzondere modellen van het exclusieve merk Lamborghini naar Viva Italia! om er een grandioos Italiaans feest van te maken.  Vorig jaar waren meer dan 40 exemplaren aanwezig van dit merk.

De Ferrari Owners Club Nederland verzorgt de aanwezigheid van meer dan 100 Ferrari’s.

Clubpaddock

Naast de overweldigende paddock met Ferrari, Maserati en Lamborghini vindt er ook op de paddock een tal van Italiaanse autoclubs aan, historisch, youngtimer of modern.

Meerijden met een coureur

Ook kun je tijdens dit evenement weer meerijden in snelle, sportieve auto’s van Italiaanse makelij, waaronder enkele dikke Lambo’s, Maserati’s en Ferrari’s.
De 100 Miglia Road Challenge, powered by MICHELIN

Viva Italia! beleeft de 2e editie van de 100 Miglia Road Challenge, waarbij bij Michelin de hoofdsponsor is. Deze Road Challenge kent een fantastische route in het noordelijke gedeelte van Nederland met niet te vergeten een bezoekje aan onze oosterburen. In de route is namelijk een stukje Autobahn opgenomen, zonder snelheidslimiet…

Dat is niet alles, bij deze Road Challenge is er ook lunch en een parade op het circuit in begrepen en men heeft toegang tot de TT Gold Club en het VIP dakterras tijdens het evenement.

MICHELIN Hotlap

Ook de MICHELIN Hotlap is weer terug, een Time Attack variant waarbij verschillende snelle bolides strijden om de snelste rondetijd op het circuit. Warmup, qualifying en daarna een zinderende finale!

Tracktime motoren

De Ducati Olanda Club vult het motorische deel van Viva italia! in en gaan 2 sessies inplannen voor “vrij rijden” (beginners en gevorderden). Dit gaat door middel van zeer geoefende circuitrijders die als voorrijders de baan op gaan en zo de orde op de baan houden en bovendien een mogelijkheid te bieden voor de rijders om ook nog enkele dingen te leren met betrekking tot de te rijden lijnen, rempunten e.d.

Recaro Tracktime

Ook biedt Viva Italia! een unieke kans aan om het circuit en je auto te leren kennen tijdens Recaro TrackTime. Voor slechts €40,- kan je je 20 minuten begeven op het circuit van TT Circuit Assen.

Piazza Affari

Op de Italiaans georiënteerde bedrijvenmarkt kunnen liefhebbers terecht voor accessoires, kleding, en natuurlijk lifestyle.

Praktische informatie

Het evenement start om 09.00 uur en eindigt om 18.00. Tickets kosten €19,- per persoon. In de voorverkoop heeft men een korting van €2,50. Kinderen tot en met 6 jaar hebben gratis toegang. Tot 14 jaar kost de entree slechts €5,-.
Viva Italia

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Brandweer rukt uit voor co2 melding

Reacties uitgeschakeld voor Brandweer rukt uit voor co2 melding

Verdachte van mogelijk kinderen lastig valt in de wijken Peelo en Pittelo door de politie in het vizier

Reacties uitgeschakeld voor Verdachte van mogelijk kinderen lastig valt in de wijken Peelo en Pittelo door de politie in het vizier

Kruising Maria in Campislaan/Selma Lagerloflaan gestremd

Reacties uitgeschakeld voor Kruising Maria in Campislaan/Selma Lagerloflaan gestremd

Voordeur vernield van een flatwoning in Nansenstraat Assen

Reacties uitgeschakeld voor Voordeur vernield van een flatwoning in Nansenstraat Assen

Bestuurder van een bestelauto botst tegen boom in Zuidlaren

Reacties uitgeschakeld voor Bestuurder van een bestelauto botst tegen boom in Zuidlaren

Mobiel Medisch Team (MMT) landt met traumahelikopter bij het station in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Mobiel Medisch Team (MMT) landt met traumahelikopter bij het station in Assen

McDonald’s restaurant Assen start met bediening aan tafel

Reacties uitgeschakeld voor McDonald’s restaurant Assen start met bediening aan tafel

Drie aanhoudingen na sigarettenroof

Reacties uitgeschakeld voor Drie aanhoudingen na sigarettenroof

Onderwijsspecialist Henno Oldenbeuving opent tweede doe- en voorlichtingsavond Penta

Reacties uitgeschakeld voor Onderwijsspecialist Henno Oldenbeuving opent tweede doe- en voorlichtingsavond Penta

Sporenonderzoek bij Verkeerspark Assen na brand van donderdagavond

Reacties uitgeschakeld voor Sporenonderzoek bij Verkeerspark Assen na brand van donderdagavond

Pasar Malam Djempol in Kardinge Groningen 2018

Reacties uitgeschakeld voor Pasar Malam Djempol in Kardinge Groningen 2018

leave a comment

Create AccountLog In Your Account