Pinksterzondag 8 juni: Viva Italia op het TT Circuit Assen

AssenHet bekende evenement Viva Italia! Is dit jaar weer te bewonderen in het pinksterweekend op TT Circuit Assen. Elke autoliefhebber kan dan weer genieten van een autofestival met Italiaans temperament! Viva Italia! Is gericht op alle Italiaanse merken, of het nu vergane glorie of moderne trots betreft. Het thema van Viva Italia! is het 100 jarig bestaan van Maserati.

Concorso Italiano

Er is een Concorso Italiano, waarbij in diverse klassen deelnemers naar huis kunnen gaan met prachtige bekers in dit prestigieuze concours, waarbij natuurlijk enkele ervaren juryleden de bolides zullen beoordelen. De jury staat onder leiding van Dennis Rietveld, beedigd taxateur van klassiekers en oldtimers.

Strada Ferrari, via Maseratie en Pizza Lamborghini

Een gedeelte van de paddock staat helemaal in het teken van deze bijzondere automerken; Ferrari, Maseratie en Lamborghini. Ook zie je deze bijzondere wagens in actie op het circuit en worden de exclusiefste exemplaren in de spotlights gezet op het hoofdpodium.

Dankzij de inspanningen van de Lamborghini Club Nederland komen uit binnen- en buitenland de meest bijzondere modellen van het exclusieve merk Lamborghini naar Viva Italia! om er een grandioos Italiaans feest van te maken.  Vorig jaar waren meer dan 40 exemplaren aanwezig van dit merk.

De Ferrari Owners Club Nederland verzorgt de aanwezigheid van meer dan 100 Ferrari’s.

Clubpaddock

Naast de overweldigende paddock met Ferrari, Maserati en Lamborghini vindt er ook op de paddock een tal van Italiaanse autoclubs aan, historisch, youngtimer of modern.

Meerijden met een coureur

Ook kun je tijdens dit evenement weer meerijden in snelle, sportieve auto’s van Italiaanse makelij, waaronder enkele dikke Lambo’s, Maserati’s en Ferrari’s.
De 100 Miglia Road Challenge, powered by MICHELIN

Viva Italia! beleeft de 2e editie van de 100 Miglia Road Challenge, waarbij bij Michelin de hoofdsponsor is. Deze Road Challenge kent een fantastische route in het noordelijke gedeelte van Nederland met niet te vergeten een bezoekje aan onze oosterburen. In de route is namelijk een stukje Autobahn opgenomen, zonder snelheidslimiet…

Dat is niet alles, bij deze Road Challenge is er ook lunch en een parade op het circuit in begrepen en men heeft toegang tot de TT Gold Club en het VIP dakterras tijdens het evenement.

MICHELIN Hotlap

Ook de MICHELIN Hotlap is weer terug, een Time Attack variant waarbij verschillende snelle bolides strijden om de snelste rondetijd op het circuit. Warmup, qualifying en daarna een zinderende finale!

Tracktime motoren

De Ducati Olanda Club vult het motorische deel van Viva italia! in en gaan 2 sessies inplannen voor “vrij rijden” (beginners en gevorderden). Dit gaat door middel van zeer geoefende circuitrijders die als voorrijders de baan op gaan en zo de orde op de baan houden en bovendien een mogelijkheid te bieden voor de rijders om ook nog enkele dingen te leren met betrekking tot de te rijden lijnen, rempunten e.d.

Recaro Tracktime

Ook biedt Viva Italia! een unieke kans aan om het circuit en je auto te leren kennen tijdens Recaro TrackTime. Voor slechts €40,- kan je je 20 minuten begeven op het circuit van TT Circuit Assen.

Piazza Affari

Op de Italiaans georiënteerde bedrijvenmarkt kunnen liefhebbers terecht voor accessoires, kleding, en natuurlijk lifestyle.

Praktische informatie

Het evenement start om 09.00 uur en eindigt om 18.00. Tickets kosten €19,- per persoon. In de voorverkoop heeft men een korting van €2,50. Kinderen tot en met 6 jaar hebben gratis toegang. Tot 14 jaar kost de entree slechts €5,-.
Viva Italia

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Sunday Evening Blues Jam met Blues Avenue Revisted.

Reacties uitgeschakeld voor Sunday Evening Blues Jam met Blues Avenue Revisted.

P.E.T.S. lanceert bij Bioscoop DNK in Assen

Reacties uitgeschakeld voor P.E.T.S. lanceert bij Bioscoop DNK in Assen

Gaslekkage aan de Stroom in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Gaslekkage aan de Stroom in Assen

Open Dag Hockey Vereniging Assen

Reacties uitgeschakeld voor Open Dag Hockey Vereniging Assen

Zwemfestijn editie Herfstvakantie 2017

Reacties uitgeschakeld voor Zwemfestijn editie Herfstvakantie 2017

Carlos Sainz en Michael van der Mark zijn de publiekstrekkers voor de Gamma Racing Day 2018

Reacties uitgeschakeld voor Carlos Sainz en Michael van der Mark zijn de publiekstrekkers voor de Gamma Racing Day 2018

Medewerkers FC Groningen betrokken bij ongeval op de Donderseweg in Norg

Reacties uitgeschakeld voor Medewerkers FC Groningen betrokken bij ongeval op de Donderseweg in Norg

Grote brand bij Erfgoed ’t Olde Hof in Westervelde ( Video )

Reacties uitgeschakeld voor Grote brand bij Erfgoed ’t Olde Hof in Westervelde ( Video )

Spokentocht Assen 2017 enger dan ooit te voren

Reacties uitgeschakeld voor Spokentocht Assen 2017 enger dan ooit te voren

leave a comment

Create AccountLog In Your Account