Geslaagde open dag voor brandweer Assen

Assen – Zaterdag 12 april hadden belangstellenden de mogelijkheid om de nieuwe brandweerkazerne van Brandweer Assen te bezoeken. Tussen 10.00 en 16.00 uur was er door de brandweer een open dag georganiseerd.

Vele belangstellenden kwamen dan ook naar de Mien Ruysweg waar de nieuwe hoofdpost gevestigd is. Eind vorig jaar verhuisde de brandweer uit het centrum en werden er twee brandweerposten voor de stad Assen in gebruik genomen. In de nieuwe hoofdpost is genoeg ruimte voor de brandweervoertuigen van de Asser brandweer, ook ondersteunende voertuigen van de Hulpverleningsdienst Drenthe hebben een stallingsplek gekregen. Verder zijn in het gebouw kantoren voor de Hulpverleningsdienst en GGD. Ook zijn er werkplaatsen voor de ademluchttoestellen enzovoorts.

De voertuigen van de brandweer waren vandaag opgesteld voor de kazerne, zo konden de bezoekers van de open dag de diversiteit van de voertuigen bekijken. Ook werden er diverse demonstraties gegeven. Voor de kinderen was er een springkussen opgesteld en konden ze diverse waterspelletjes doen.

Op het binnenterrein was de tent van de GHOR opgebouwd en lieten de medewerkers van de GHOR zien wat hun taak is bij grootschalige incidenten

De brandweer kan terugkijken op een geslaagde dag, of de open dag ook nieuwe aanmeldingen heeft opgeleverd is ons niet bekend. De Asser brandweer is namelijk op zoek naar een aantal gemotiveerde vrijwilligers om de huidige groep aan te vullen.

Reacties

Redactie MoiAssen

leave a comment

Create AccountLog In Your Account