Gestolen auto te water in het Noord-Willemskanaal t.h.v. de Wethouder Bergerwerg in Assen (VIDEO)

Assen – In de nacht van vrijdag op zaterdag werd het brandweerkorps van Assen gealarmeerd voor een voertuig te water aan de Wethouder Bergerweg in Assen. De brandweer rukte hierop met drie voertuigen uit naar het opgegeven adres. Naast de brandweer werden ook twee ambulances en diverse politie eenheden naar de Wethouder Berger weg gestuurd. Ook het MMT kwam vanuit Groningen met de Audi. Dit omdat de hardnekkige mist ervoor zorgde dat er niet gevlogen kon worden.

Ter plaatse bleek er in het Noord-Willemskanaal een Fiat Stilo te liggen. De auto was zijwaarts in het water gekomen. De duikers van de brandweer gingen te water en doorzochten het voertuig en de omgeving. Echter werd er geen persoon aangetroffen.

De brandweer heeft de auto vervolgens op de kant gezet en nogmaals het water gecontroleerd. Hierbij werd wel een oude kluis ontdekt die hier gedumpt was. Berger Logicx heeft vervolgens de auto geborgen.

De politie zal onderzoek doen naar de bestuurder en/of inzittenden van het voertuig. Na twee uur kon de brandweer weer terugkeren naar de kazerne.

Politiebericht:

Meppel/Assen – De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een garagebox aan de Frans Halsstraat in Meppel. De inbraak vond plaats omstreeks 0:30 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag. Een getuige ontdekte de inbrekers, waarna zij er zonder buit in een auto vandoor gingen.

Agenten zagen de bewuste auto rijden en wilden deze inhalen. Juist op dat moment sloeg de bestuurder van de auto linksaf, waardoor een aanrijding met de politieauto ontstond. Toen de agenten uitstapten om te kijken hoe het met de inzittenden van de auto was, ging de bestuurder er vandoor.

Achtervolging

Agenten zetten de achtervolging in, maar moesten deze bij Staphorst staken vanwege een lekke band. Vermoedelijk is de lekke band ontstaan bij de aanrijding. De politieauto is afgesleept. Een andere politieauto blokkeerde verderop de weg om de auto alsnog tot stoppen te brengen. Via het fietspad wisten de mannen echter te ontkomen.

Auto in kanaal teruggevonden

De bewuste auto werd later in de nacht teruggevonden in het Noord-Willemskanaal in Assen, zonder inzittenden. De auto bleek die nacht elders in Assen te zijn gestolen. De auto is uit het water gehaald en in beslag genomen voor onderzoek. De politie stelt een nader onderzoek in naar de onbekende mannen.

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Studenten Alfa-college organiseren foodfestival Strand Nijstad

Reacties uitgeschakeld voor Studenten Alfa-college organiseren foodfestival Strand Nijstad

Bevrijdingsconcert opent mini-expositie bij Vanderveen

Reacties uitgeschakeld voor Bevrijdingsconcert opent mini-expositie bij Vanderveen

Voertuig te water in kanaal Bovensmilde

Reacties uitgeschakeld voor Voertuig te water in kanaal Bovensmilde

Robert-Jans uit Assen looft beloning uit voor gouden tip van brand in 2017

Reacties uitgeschakeld voor Robert-Jans uit Assen looft beloning uit voor gouden tip van brand in 2017

Drenten, waar gaan ze naar toe in de vakantie?

Reacties uitgeschakeld voor Drenten, waar gaan ze naar toe in de vakantie?

Brandweer van Assen-Oost actie voor kleine lekkage bij Wilhelmina ziekenhuis

Reacties uitgeschakeld voor Brandweer van Assen-Oost actie voor kleine lekkage bij Wilhelmina ziekenhuis

Assenaren raakte een rijbewijs kwijt

Reacties uitgeschakeld voor Assenaren raakte een rijbewijs kwijt
comments

leave a comment

Create AccountLog In Your Account