Succesvolle Olympic Moves Regionale Finale in Assen (update foto’s)

“Wij zijn super trots om 2000 leerlingen te mogen ontvangen bij de regionale finale van Olympic Moves hier in Assen”: wethouder Sport, Albert Smit. 

 Assen-  Circa 2000 deelnemende middelbare scholieren hebben deelgenomen aan de regionale finale van Olympic Moves, de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. De kleine buitjes die af en toe over kwamen mochten de pret niet drukken. Samen het plezier van sport beleven stond immers centraal. Dappere sportievelingen durfde het ook op te nemen tegen de mannen van Abiant Lycurgus en Gasterra Flames.  Er werd in zeven verschillende sporten fanatiek gestreden voor de titel en een startbewijs voor de landelijke finale. Aan het eind van deze sportieve dag konden 70 teams de handen in de lucht steken en zich opmaken voor de landelijke finale, “Olympic Moves The School Final”, op 13 juni 2014 in Amsterdam.

De dag begon met spectaculaire opening op een volgestroomde Stadsbroek bij het Asserbos. Bijna alle 2000 deelnemende middelbare scholieren zagen hier Feel Your Moves, bekend van Everybody Dance Now, Renate Groenewold, spelers van basketbal eredivisionist Gasterra Flames en de wethouder het toernooi officieel openen.

Na deze opening vertrokken de 256 teams vol enthousiasme naar de verschillende sportlocaties om het tegen elkaar op te nemen. De zeven sporten: voetbal jongens & meisjes, streetball, volleybal, veldhockey, veldloop, atletiek en streetdance zorgde allemaal voor spannende wedstrijden van hoog niveau. Tijdens de middagpauze, waar de leerlingen en begeleiders even op adem konden komen van hun geleverde inspanningen, werd er genoten van een warme pastamaaltijd, aangeboden door de gemeente Assen.  Op de momenten dat er even niet gespeeld hoefde te worden konden de jongeren ook genieten van en kennis maken met de verschillende side-events, zoals Bubble voetbal en Bossabal, of de draaiende DJ.

Aan het eind van de dag werden de starbewijzen  voor “The School Final”, waar alle regionale winnaars het tegen elkaar opnemen voor de nationale titel, uitgereikt. Op de volleybalvelden voor de tweede klas teams kregen de deelnemers nog een extra verassing. Het jongens team kreeg het, door Abiant Lycurgus gesigneerd, shirt terwijl de meisjesteams een gesigneerde bal als aandenken mee naar huis konden nemen.

„Olympic Moves The School Final‟

De 6000 finalisten reizen 13 juni 2014 af naar ‘Olympic Moves The School Final’ in het Olympisch stadion van Amsterdam. Gedurende een dag samen vol sport, plezier en show strijden zij in en rondom het stadion zij om het nationale kampioenschap voor scholen. Motto van deze Olympische dag is plezier beleven door te sporten met elkaar; ‘deelnemen is net zo belangrijk als winnen’! Door de juiste mix van sport, show en entertainment sluit Olympic Moves perfect aan op de behoeften en leefwereld van jongeren.

foto Ineke heijting

Reacties

Redactie MoiAssen

comments

leave a comment

Create AccountLog In Your Account