Stichting TT Speed Week

Assen-Stichting TT Speed Week wil breed publiek aanspreken met gevarieerd programma Een week lang feest voor de motorsportliefhebber, dat een brede doelgroep aanspreekt door diversiteit in entertainment. Dat is het doel van de Stichting TT Speed Week. De stichting lichtte haar plannen voor de TT Speed Week 2014 en verdere jaren vanochtend  toe tijdens een persconferentie. Die stond ook in het teken van de presentatie van de nieuwe organisator van de Speed Week: Speed Events NL. De Stichting wil tijdens de Speed Week 2014 een eerste stap zetten naar een uitbouw en verbreding van het programma. Zo wordt er dit jaar al gekeken naar een invulling van de woensdagmiddag voor de jeugd. Dat past bij de ambitie van de stichting om een brede  doelgroep aan te spreken. Volgens stichtingsvoorzitter Joop Boertjens kan dat door   diversiteit in vermaak aan te bieden. Bij de samenstelling en invulling van het programma staat voor de stichting voorop dat ze op een gecontroleerde wijze de motor weer terug wil laten keren in de stad. Zo wil de stichting in de komende jaren uitgroeien naar een Speed Week die begint in het weekend  voorafgaand aan de Dutch TT.

Bij de uitwerking van de plannen kijkt de stichting ook naar nieuwe locaties, zodat het publiek goed verspreid kan worden over de stad. De organisatie van de TT Speed Week zal de komende vijf jaar worden gedaan door Speed Events NL. Drijvende kracht achter dit bedrijf is Robert Heilbron, initiatiefnemer en organisator van onder meer VKV City Racing in Rotterdam en Moskou. De TT in Assen spreekt al sinds vroeger tot de verbeelding van Heilbron: “Toen keek ik  samen met mijn vader naar de TT, dat was prachtig. Het was de tijd van Nederlands succes met Wil Hartog en Jack Middelburg en de zijspan met Streuer-Schnieders. Ik heb daar vele warme herinneringen aan.” Heilbron: “Ik ben dan ook zeer vereerd dat Assen Speed Events NL heeft gekozen om een nieuwe weg in te slaan: meer brullende motoren en burning rubber in Assen in aanloop naar de TT.” Speed Events NL nodigt met name eigenaars van historische racemotoren uit om mee te doen met de demonstraties en de show. De organisatie heeft reeds in extra permanent bewaakte parkeerfaciliteiten voorzien, waar deelnemers de gehele week veilig hun motoren kunnen stallen. De activiteiten zijn grotendeels gratis te bezoeken. Bedrijven kunnen aanhaken op het evenement door onderdelen te sponsoren of voor relaties of personeel VIP-kaarten of tribuneplaatsen te bestellen.

De TT Speed Week wordt financieel mogelijk gemaakt door de  gemeente Assen, de provincie Drenthe, Parkmanagement, TT Circuit  Assen, Koninklijke Horeca Nederland afdeling Assen,  MKB-Binnenstadvereniging en Gilde Bart. Daarnaast dragen   sponsoren bij in de exploitatie en heeft de stichting inkomsten uit Food & Beverage.
Het programma wordt momenteel vormgegeven. Details qua invulling  volgen in april.

Hieronder een voorlopige schets van het programma op         hoofdlijnen:

  • Zaterdag 21 juni Balonnenfestival
  • Zondag 22 juni Moto City Racing           (demo’s)
  • Maandag 23 juni Paddock en Motorbeurs
  • Dinsdag 24 juni Paddock en Motorbeurs
  • Woensdag 25 juni Kidsmiddag, FreeStyle- en   Cross Arena,  Muziekprogrammering
  • Donderdag 26 juni Jongerenpodium en  Rockpodium
  • Vrijdag 27 juni Moto City Racing (demo’s)  TT Tour en Nightride

 

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Lunchbijeenkomst Over The Wall Assen bij Vanderveen

Reacties uitgeschakeld voor Lunchbijeenkomst Over The Wall Assen bij Vanderveen

Hof van Saksen is samenwerking gestart met Drenthe College en Werkplein Drentsche Aa

Reacties uitgeschakeld voor Hof van Saksen is samenwerking gestart met Drenthe College en Werkplein Drentsche Aa

Halloween niet populair in Drenthe

Reacties uitgeschakeld voor Halloween niet populair in Drenthe

Politie zoekt met warmtecamera en speurhond verdachten in Asserbos

Reacties uitgeschakeld voor Politie zoekt met warmtecamera en speurhond verdachten in Asserbos

De TT van 1985, 1994 en 1995 in het Drents Archief

Reacties uitgeschakeld voor De TT van 1985, 1994 en 1995 in het Drents Archief

Gaslekkage aan de Lekstraat in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Gaslekkage aan de Lekstraat in Assen

Vijf verdachten aangehouden na inbraak verkeerspark

Reacties uitgeschakeld voor Vijf verdachten aangehouden na inbraak verkeerspark

leave a comment

Create AccountLog In Your Account