Assen ontvangt Olympische sporters(UPDATE FOTO’s & VIDEO)

Assen- Maandagmiddag omstreeks 17.05  uur is het KLM toestel met daarin de Olympische sporters en begeleiding veilig aangekomen op Groningen Airport Eelde.

Nadat de sporters door de Vliegveldbrandweer met een welkomstboog ontvangen waren werden de sporters begroet door een fanfarekorps. De medaillewinnaars Ireen Wüst en Sven Kramer kwamen ook hier als eerste over de streep en kwamen als eerste uit het KLM toestel.  Na een kort ontvangst op het vliegveld gingen de sporters met de bus naar Assen. Oorspronkelijk zou de bus door Vries rijden maar omdat de terugvlucht al voor vertrek uit Sotsji ruime vertraging had opgelopen kozen de organisatoren ervoor om over de A28 naar Assen te gaan. De stoet werd hierbij begeleid door motoragenten van de Drentse politie. Echter koos de bus uiteindelijk toch voor de originele route en reed alsnog door Vries.

Op het ontvangstpodium was al vanaf 16.00 uur entertainment geregeld om de duizenden bezoekers te vermaken. Toen de sporters om omstreeks 18.10 uur aankwamen op de kop van de vaart barstte een luid gejuich uit. Vele duizenden supporters waren in Assen aanwezig om de Olympische deelnemers een warm welkom te heten na de medaillewinst in Sotsji. Nadat alle sporters plaats hadden genomen werden ze toegesproken door de waarnemend burgemeester van Assen.

Hierna werd er door de sporters een feestje gebouwd op het podium. Na de officiële ontvangst keerden de sporters naar huis om bij te komen van het ontvangstcomité . Morgen zullen de sporters naar Den Haag afreizen voor de Officiële huldiging bij Koning Willem Alexander en Premier Rutte.

Foto’s: Moi Assen © Compact Media

meer foto’s klik hier

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

leave a comment

Create AccountLog In Your Account