Nationale cholesterol weken in Service apotheek Themmen

Assen – Tijdens de “Nationale Cholesterol Test Campagne” van 17  februari  tot en met 28 maart 2014 wordt er in de Service Apotheken  extra aandacht besteed aan het cholesterol. Deze voorlichtingscampagne  wordt ondersteund door de Hartstichting en de Nederlandse Vereniging  van Diëtisten. Uit onderzoek blijkt dat 65% van de Nederlandse  bevolking  tussen de 30 en 70 jaar een verhoogd cholesterol heeft. Een  (te) hoog cholesterol komt dus niet alleen voor bij ouderen.
Een te hoog cholesterol  verhoogt het risico op hart en vaatziekten,  zoals ‘etalage benen’ of Angina Pectoris,  aanzienlijk.  Daar  tegenover staat dat een te hoog cholesterol makkelijk  voorkomen kan  worden door een gezonde leefstijl:  gezond eten en drinken, voldoende  bewegen en niet roken.

Reden genoeg om ook in Service Apotheek Themmen extra aandacht te  besteden aan het cholesterol en het voorkomen van een te hoog  cholesterol. Via de website: nationalecholesteroltest.nl  kan iedereen  een risicotest invullen. Als de uitslag van deze test een verhoogd  risico laat zien op hart- en vaatziekten kan via deze site een  afspraak gemaakt worden voor een gratis cholesterol meting in Apotheek  Themmen.

Daarnaast worden er ook speciale voorlichtingsavonden georganiseerd   over cholesterol.  Er zal onder andere aandacht besteed worden aan wat  cholesterol precies is en wat de functies zijn van cholesterol in het  lichaam. Ook zal er aandacht besteed worden aan het verschil tussen  het ‘goede cholesterol’ en het ‘slechte cholesterol’ en hoe een te  hoog cholesterol voorkomen kan worden.
De eerste voorlichtingsavond zal plaatsvinden op dinsdag 11 maart om  19:30 uur in het  Gezondheidsplein Marturia  aan de thorbeckelaan te  Assen. Vooraf inschrijven is vereist en kan per telefoon: 0592-357288  of aan de balie van één van onze apotheken: Service Apotheek Themmen,  Service Apotheek Kloosterveen of Service Apotheek Marturia.

Reacties

Redactie MoiAssen

leave a comment

Create AccountLog In Your Account