Concert Peter en de Wolf in Theater De Nieuwe Kolk op 10 april

Concert Peter en de Wolf in Theater De Nieuwe Kolk op 10 april

Peter en de Wolf in Theater De Nieuwe KolkAssen-Op woensdag 10 april brengt het Noord-Drents kamerorkest Divertimento samen met verteller Harm Dijkstra en zangeres Akkelien Jansen het prachtige werk Peter en de Wolf ten gehore in de grote zaal van Theater De Nieuwe Kolk in Assen. Met dit concert wordt het Cultuurmenuproject ‘Peter en de Wolf van alle kanten’ afgesloten. Het concert is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de Rabobank Assen-Beilen.

‘Peter en de Wolf van alle kanten’ is een coproductie van het Noord-Drents kamerorkest Divertimento, K&C, het ICO en het Huus van de Taol. Aan de hand van de het muzikale sprookje ‘Peter en de Wolf’ van de componist en schrijver Sergej Prokofjev hebben leerlingen van groep 5 en 6 van 18 basisscholen uit Assen van alles geleerd over klassieke muziek, instrumenten en het Drents. De leerlingen kennen de thema’s en kunnen op die thema’s liedjes in het Drents en in het Nederlands zingen. Ze herkennen instrumenten en hun klank en ze hebben veel over de streektaal geleerd.

Het project wordt afgesloten met dit bijzondere concert in De Nieuwe Kolk. Het concert zal op drie tijdstippen worden uitgevoerd: om 16.00 uur, 17.30 uur en 19.00 uur. Ook u kunt hierbij aanwezig zijn. U kunt twee vrijkaarten winnen door de Drentse zin bovenaan dit bericht in het Nederlands te vertalen en uw vertaling te mailen naar j.elsinga@ico-kunstencentrum.nl onder vermelding van uw naam, het tijdstip en gewenste aantal plaatsen. Lukt het u niet om de zin te vertalen? U kunt via hetzelfde mailadres ook kaarten reserveren

Reacties

Redactie MoiAssen

comments

leave a comment

Create AccountLog In Your Account