Brink decor voor lichtkunstwerk

Assen- Vanaf 14 februari is De Brink twee maanden het decor voor een tijdelijk lichtkunstwerk van kunstenares Tamar Frank. Acht ringen van licht om de eeuwenoude bomen bepalen de sfeer op De Brink. Het tijdelijk kunstwerk is een opmaat naar de uitvoering van het kunstplan voor het Cultureel Hart in de binnenstad van Assen.

Het kunstplan voor het Culturele Hart moet de beleving van de binnenstad voor bezoekers versterken. Het legt de nadruk op de combinatie van kunst en (sensor)technologie. In het eerste traject wil de gemeente Assen een serie van korte projecten lanceren waarin het  Culturele Hart op een prikkelende manier onder de aandacht komt van een breed publiek.

Tamar Frank uit Hilversum volgde haar opleiding aan de kunstacademie in Maastricht. Zij maakt vooral installaties met kunstlicht in ruimtes en omgevingen. Hierbij reageert zij op de bestaande elementen die specifiek zijn voor een locatie.  Zij reageert op bestaande elementen die de locatie kenmerken zoals de prachtige monumentale bomen op de Brink en de rust en stilte van de avond. Met haar lichtinstallatie worden die zwijgzame bomen dragers voor lichtringen. Zij geven op verschillende hoogten een gele gloed af. Via sensoren kunnen bezoekers zelf de sterkte van het licht beïnvloeden. Daarmee wordt het kunstwerk speels en interactief. De lichtinstallatie is zichtbaar vanuit allerlei zichtlijnen

Tamar Franks ingrepen zijn subtiel omdat ze de toeschouwer wil prikkelen om de bekende omgeving met nieuwe ogen te bekijken en te ervaren.  Dit kunstwerk is een opmaat voor de herinrichting van de Brink die de gemeente de komende jaren realiseert.   Op vrijdag 14 februari om 19.30 stelt cultuurwethouder Maurice Hoogeveen het kunstwerk officieel in gebruik. Iedereen is hierbij van harte welkom.

 

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Sinterklaas met zwarte Pieten aangekomen in de Drentse hoofdstad

Reacties uitgeschakeld voor Sinterklaas met zwarte Pieten aangekomen in de Drentse hoofdstad

Brandweer gealarmeerd voor nacontrole (dak) in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Brandweer gealarmeerd voor nacontrole (dak) in Assen

Gratis compost, schop mee

Reacties uitgeschakeld voor Gratis compost, schop mee

ROBIN HOOD DIT WEEKEND IN ASSER BOS

Reacties uitgeschakeld voor ROBIN HOOD DIT WEEKEND IN ASSER BOS

Inbreker weet te ontkomen na inbraak aan de de Groningerstraat in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Inbreker weet te ontkomen na inbraak aan de de Groningerstraat in Assen

Bartje Pimpen tijdens Bartjes verjaardag

Reacties uitgeschakeld voor Bartje Pimpen tijdens Bartjes verjaardag

Programma: TTKidsFestival Assen

Reacties uitgeschakeld voor Programma: TTKidsFestival Assen

Twee auto’s botsen op kruising Assen

Reacties uitgeschakeld voor Twee auto’s botsen op kruising Assen

leave a comment

Create AccountLog In Your Account