FILIALEN SLUITEN PER 23 DECEMBER

Assen – Op maandag 23 december om 17.30 uur sluiten de filialen van Bibliotheek Assen in Kloosterveen en Marsdijk voor de laatste keer hun deuren. Daarmee is de centralisatie van de bibliotheek in De Nieuwe Kolk een feit. Het verdwijnen van de filialen wordt die middag voor bezoekers gemarkeerd door een extra sfeervolle openstelling van de filialen.

Na het sluiten van de filialen in de wijken biedt Bibliotheek Assen als extra service voor haar klanten inleverpunten in de wijken Kloosterveen, Marsdijk, Peelo en Vredeveld. Boeken kunnen worden geleend in De Nieuwe Kolk en eenvoudig en snel teruggebracht via de inleverpunten in de wijk. In Marsdijk en Kloosterveen blijven deze inleverpunten voorlopig de huidige boekenbussen bij het voormalige filiaal. In Peelo en Vredeveld gaat er per 1 januari 2014 een boekenbus verschijnen in de vestiging van Albert Heijn.

De openingstijden van De Nieuwe Kolk zijn verruimd: van 1 januari 2014 tot 1 mei is de Bibliotheek in De Nieuwe Kolk elke zondag van 13.00-17.00 uur geopend.

Speciaal voor ouderen heeft Bibliotheek Assen samen met de andere organisaties in De Nieuwe Kolk een ‘Dagje De Nieuwe Kolk’ georganiseerd. Ouderen leren tijdens dit dagarrangement het gebouw en alle mogelijkheden kennen. De dag begint met koffie in het cultuurcafe, er is een workshop in de bibliotheek en het Centrum Beeldende Kunst Drenthe, er is een lunch en afsluitend geeft zangeres Carola Smit een nostalgisch mini-concert in de Rabo-zaal van het theater.

Daarnaast blijft Bibliotheek Assen inzetten op een goede toegankelijkheid van boeken voor alle klanten. Zo zetten we in op de bibliotheek op school en versterken we onze dienstverlening “Boek aan huis” waarbij ouderen thuis van boeken voorzien worden door vrijwilligers.

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Vissterfte in vijvers in Peelo en Marsdijk Assen

Reacties uitgeschakeld voor Vissterfte in vijvers in Peelo en Marsdijk Assen

Brandweer van Assen gealarmeerd voor buitenband bij Baggelhuizerplas in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Brandweer van Assen gealarmeerd voor buitenband bij Baggelhuizerplas in Assen

Politie zoekt getuigen mishandeling jongen

Reacties uitgeschakeld voor Politie zoekt getuigen mishandeling jongen

Busconcessie Groningen Drenthe met twee jaar verlengd

Reacties uitgeschakeld voor Busconcessie Groningen Drenthe met twee jaar verlengd

27 t/m 29 mei: AutoMaxx Spring Edition , Drachten Airfield

Reacties uitgeschakeld voor 27 t/m 29 mei: AutoMaxx Spring Edition , Drachten Airfield

Knooppunt Gieten omgedoopt tot hub

Reacties uitgeschakeld voor Knooppunt Gieten omgedoopt tot hub

leave a comment

Create AccountLog In Your Account