Team Sport Assen en De Bonte Wever slaan de handen ineen!

Assen – Team Sport Assen en De Bonte Wever slaan de handen ineen om samen het zwemfestijn te organiseren voor alle kinderen uit Assen. Door deze samenwerking kunnen kinderen ook in de toekomst blijven genieten en kennismaken met de vele aspecten van het bewegen in water. Vanaf de komende kerstvakantie wordt er tijdens alle schoolvakanties een  zwemfestijn georganiseerd!

Zwemfestijn
Het zwemfestijn is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij kinderen uit Assen kennismaken met verschillende watersporten. Hierbij kan men denken aan persluchtduiken, reddend zwemmen, waterpolo en wedstrijd zwemmen. Door deze kennismaking hoopt Team Sport de doorstroming naar verenigingen te bevorderen. Naast watersporten wordt er ook een Wipe-out georganiseerd in het wedstrijdbad van De Bonte Wever. De kinderen kunnen 3 uur lang middels diverse speelattributen, activiteiten en luchtkussens in het water het, bewegen in water ervaren. Komende kerstvakantie vindt het zwemfestijn plaats in De Bonte Wever op 23, 24 en 30 december van 09.00 – 12.00 uur.

Aanmelden
Kinderen uit groep 5, 6, 7 en 8 met zwemdiploma A én B  kunnen zich aanmelden via www.assenbeweegt.nl  De kosten bedragen € 3,00 per persoon per dag. Heb je na één dag nog niet genoeg gekregen van alle activiteiten tijdens het zwemfestijn? Geen probleem! De kussens blijven liggen in de Bonte Wever.

Team Sport Assen

Team Sport van de Gemeente Assen is continu bezig met het in beweging krijgen en houden van Assenaren. Het team bestaat uit sportbuurtwerkers, verenigingsondersteuners sport en cultuur en sportondersteuners voor voortgezet onderwijs, een gezonde leefstijl en bewegen op maat. ‘Vanuit de visie om kinderen laagdrempelig kennis te laten maken met sport is het zwemfestijn ontstaan. Deze wordt al jaren in De Bonte Wever georganiseerd en wij zijn erg blij dat we een samenwerking hebben kunnen realiseren, zodat de continuïteit van het zwemfestijn is gegarandeerd’, aldus Team Sport.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.assenbeweegt.nl

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts
comments

leave a comment

Create AccountLog In Your Account