Brandweer Assen neemt nieuwe kazernes in gebruik(UPDATE VIDEO)

Assen – Zaterdag 30 november werd er na 32 jaar aan de Jan Fabriciusstraat afscheid genomen van de oude brandweerpost. Na 32 jaar voldeed de huidige brandweerkazerne niet meer aan de wensen van de brandweer ook was door de groei van de Asser gemeenschap de locatie in het centrum niet optimaal. In de nieuwe situatie zal Assen voortaan bediend worden door twee brandweerposten.

Aan het begin van de middag werd er afscheid genomen van de oude kazerne waarna alle voertuigen in konvooi vertrokken naar de nieuwe nevenpost aan de van Doornestraat. Op het terrein van de Gemeente Assen is een brandweerpost gerealiseerd waar twee voertuigen worden geplaatst. De brandweerpost werd officieel geopend.

Na een korte pauze op de nevenpost ging het brandweerkonvooi weer verder met hun rondrit door Assen. Via de wijk Marsdijk en het centrum werd er koers gezet naar Kloosterveen. Nadat de vele brandweerwagens door de wijk gereden waren kwam de stoet aan op de nieuwe hoofdpost aan de Mien Ruysweg in Assen. De nieuwe brandweer hoofdpost wordt gedeeld met de Veiligheids Regio Drenthe en de GGD.  Vele belangstellenden kwamen naar de nieuwe hoofd brandweerpost. Samen  keek men naar de  ingebruikname  en het inrijden van de brandweerwagens  in de remise in hun deel van de garage.

De officiële opening door minister Opstelten  zal op 16 januari 2014 plaatsvinden. In april zal er nog een open dag volgen voor alle geïnteresseerden.

klik hier voor meer foto’s

Reacties

Redactie MoiAssen

comments

leave a comment

Create AccountLog In Your Account