Nieuwe bewegwijzering A28 bij Assen

Assen – Rijkswaterstaat heeft deze week de bewegwijzeringsborden naar afritten op de A28 bij Assen vervangen. Het gaat om de borden van afrit 33. Op de nieuwe borden van deze afrit is de naam Assen gewijzigd in Assen-West.

De komende jaren verandert Rijkswaterstaat ook een aantal andere benamingen langs de A28 bij Assen.

Reden voor de naamswijzigingen is de ombouw van afrit 32, de huidige afrit Assen-Zuid, tot een volledig ongelijkvloers knooppunt tussen de A28 en de N33 en de aanleg van een nieuwe op- en afrit ten zuiden van Assen.

In overleg met de gemeente Assen is besloten om het nieuwe knooppunt de benaming van de nabijgelegen plaats Assen te geven. De bewegwijzeringsborden met deze naam worden volgend jaar zomer geplaatst. Om de naamswijziging bij het knooppunt mogelijk te maken, is het nodig om eerst de naam van afrit 33 te veranderen van Assen in Assen-West.

In het knooppunt blijft een afrit bestaan richting de Haarweg, de afrit 32. Het is voor de weggebruiker het meest logisch dat de afrit dezelfde naam draagt als het knooppunt waarin het ligt. Vandaar dat er voor gekozen is om de naam van afrit 32 Assen-Zuid te wijzigen in Assen.

Door de realisatie van het nieuwe Werklandschap Assen-Zuid wordt er een nieuwe op- en afrit gerealiseerd om het Werklandschap en het gebied rondom het TT-Circuit te ontsluiten. Deze aansluiting wordt in 2015 opgeleverd. De nieuwe aansluiting krijgt het nummer 31a en de naam Assen-Zuid.

Reacties

Redactie MoiAssen

comments

leave a comment

Create AccountLog In Your Account