Schaaksimultaan Raindropchess bij Vanderveen in Assen

Assen: Op koopzondag 24 maart wordt in Warenhuis Vanderveen te Assen een Raindropchess simultaan gegeven door twee topschakers; David Klein en Marieke Dirksen. Ze spelen elk vijftien partijen gelijktijdig tegen aangemelde basisschoolleerlingen en aanschuivend publiek, iedereen mag meedoen. Er zullen deze middag, tussen 13.00 en 16.00 uur, waarschijnlijk meer dan honderd potjes gespeeld worden!

Bij Raindropchess speelt toeval een niet geringe rol en zullen de simultaangevers dus moeten accepteren dat ze op voorhand al een aantal potjes zullen verliezen door een prettige mix van goed strategisch spel en domme pech. Het belooft een spetterende schaakmiddag te worden.

Het simultaan wordt gegeven door twee grote schaaktalenten en Raindropchess spelers van het eerste uur, David Klein en Marieke Dirksen. David Klein is Internationaal Meester, 20 jaar, student scheikunde in Leiden en nog maar één norm verwijderd van het Grootmeesterschap. Marieke Dirksen is meisjes kampioen op het NK t/m 20 jaar in 2010, 22 jaar en studente fysische geografie in Utrecht.

Beiden zullen bij het simultaan af en toe het geluk hard nodig hebben, want ze gaan veel partijen spelen en krijgen per zet (beurt)maar zeer beperkte denktijd. Een middagje topsport, zowel fysiek (veel rondjes lopen) als mentaal. Het is hun natuurlijk gegund een flink aantal partijen te winnen, maar de tegenstanders mogen zich uiteraard gaan voorbereiden om het beste tegenspel te bieden.

Spreekstalmeester Jozias Hillenkamp, medebedenker van het spel, zal iedereen bijpraten over de geheimen achter Raindropchess en de simultaangevers aanmanen om het tempo erin te houden.
Deelname is gratis en er is voor alle deelnemers een certificaat van deelname.

Informatie aanvragen of aanmelden kan via info@raindropchess.nl of via 06-34847407.
Het spel oefenen kan ook digitaal op de website van Raindropchess: www.raindropchess.nl.

Over het spel

Raindropchess is een speelse variant op het schaakspel die snel wint aan populariteit. Het spel begint met een leeg schaakbord met de schaakstukken ernaast opgesteld. Beide spelers hebben 16 Raindropchess kaarten met in elke kaart de afbeelding van een van de schaakstukken, die dezelfde eigenschappen hebben als bij het gewone schaken. Door het trekken van kaarten komen de stukken één voor één op het bord, op zelf gekozen velden. Spelers zijn dus vrij een geheel eigen opstelling te maken, waarmee zij denken de koning van de tegenstander te kunnen belagen. Want het doel is hetzelfde als bij het gewone schaken. De koning schaakmat geven. Bewegen met je schaakstukken mag pas als je eigen koning in het spel is gekomen.

Raindropchess is een verrassend leuke en spannende schaakvariant, die al in vele huiskamers en op diverse scholen in de noordelijke regio gespeeld wordt.

Voor jeugdigen kan het hun eerste kennismaking met het schaakspel zijn en de stap naar het gewone schaken is dan snel gezet.

Reacties

Redactie MoiAssen

comments

leave a comment

Create AccountLog In Your Account